Počeo Međunarodni festival “Uhvati film”

Projekcijom dokumentarnog filma “Treća sreća”, u režiji Davida Todorovića iz Crne Gore, otvoren je 12. Međunarodni festival “Uhvati film Banjaluka”.
Filmski festival obuhvata projekcije filmova o temi invaliditeta i o životima osoba s invaliditetom, s ciljem da se razbiju predrasude i mijenjaju perspektive, a samim tim i da se da podrška filmskim stvaraocima koji stvaraju filmove o temi života osoba s invaliditetom.

Direktor festivala Dušica Lipovac istakla je da je publika upravo ta koja je dala i koja daje najveću snagu “Uhvati film” festivalu da on iz godine u godinu bude što kvalitetniji i da se nikada ne odustaje od njegove zamisli.

-S obzirom na to da trajemo već 12 godina, što je za veliku pohvalu i ponos, to mnogo govori o našem entuzijazmu i snazi da nastavimo, pa čak i kada je teško – rekla je ona.
Audio-vizuelni centar Republike Srpske ove godine našao se rame uz rame sa Gradom Banjaluka kada je u pitanju podrška realizaciji festivala sufinansiranjem sredstava.

– ‘Uhvati film’ je jedan poseban festival, jer kroz svoj umjetnički izraz i narativ ukazuje na to sa čime se susreću osobe sa invaliditetom, šta su njihovi snovi i kako izgledaju njihovi uspjesi. Filmovi koji će biti prikazani na ovom Festivalu inspirišu, edukuju, podstiču na razmišljanje, ali i na promjene – naglasila je direktorica Audio-vizuelnog centra Anja Ilić.

“Uhvati film Banjaluka” će 13. i 14. oktobra od 18 časova nastaviti sa filmskim programom.

Banjalučka publika moći će da uživa i u pratećim aktivnosti i to večeras od 19 časova kada je na programu panel diskusija pod nazivom „Kultura dostupna svima”.

Sutra od 19 časova na programu je projekcija filma “Neki novi Brodvej” u režiji Denisa Bojića.Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI