Počela sa radom Banka humanog mlijeka: Iz UKC-a pozivaju dojilje da doniraju mlijeko

Doprinesite pravilnom razvoju prijevremeno rođene djece
Banka humanog mlijeka koju prijevremeno rođene bebe u Republici Srpskoj čekaju više od godinu dana konačno je počela sa radom.

Iz UKC-a su tim povodom pozvali majke koje doje, a imaju mogućnosti da doniraju svoje mlijeko kako bi pomogle prijevremeno rođenim bebama.

“Majke koje doje, a koje su u mogućnosti da doniraju svoje mlijeko za sve informacije mogu se javiti na broj telefona 051/343-066 svaki radni dan u periodu od 07:00h do 15:00h ili na e-mail: [email protected]”, saopšteno je iz UKC-a RS.

Doktorica Biljana Suzić, subspecijalista ishrane zdrave i bolesne djece, naglasila je da ishrana majčinim mlijekom sa svojim jedinstvenim nutritivnim i imunološkim vrijednostima značajno doprinosi pravilnom razvoju i preživljavanju prijevremeno rođene djece.

„Kada majka nema dovoljno mlijeka za svoju bebu dokazano je da kao najbolja zamijena može da posluži donirano majčino mlijeko. Ovim putem pozivamo i druge majke koje su u prilici da doniraju višak mlijeka koje je dragocjeno za naše najmlađe pacijente“, rekla je doktorica Suzić.

„Srećan sam i ponosan što naša banka humanog mlijeka uspješno radi i što sve majke koje imaju mogućnost, mogu da doniraju mlijeko za naše male heroje“, rekao je prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Podsjećamo, Banka humanog mlijeka je projekat realizovan u sklopu tradicionalne humanitarne kampanje “S ljubavlju hrabrim srcima”, koju je 2020. godine pokrenula tadašnja predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a na inicijativu Udruženja prijevremeno rođene djece „Mrvice“.

U 2022. godini svečano su otvorene prostorije ove banke, ali se na početak prikupljanja humanog mlijeka čekalo još skoro godinu dana.

Prisjetite se Mondo priče o iskustvu jedne majke, čija beba je rođena teška samo pola kilograma, a preživjela je samo zahvaljujući doniranom mlijeku.

Izvor: Mondo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI