Organizovan doček pravoslavne Nove godine

Povodom proslave pravoslavne Nove godine, u više gradova Srpske predviđen je organizovani doček 13. januara.
Banjalučani i gosti tako će u Novu godinu po julijanskom kalendaru ući uz pjevačicu etno i duhovne muzike Danicu Crnogorčević.

Koncert će biti održan u porti Hrama Hrista Spasitelja u 21.00.

Prije koncerta Danice Crnogorčević, nastupiće Pavlina Radovanović iz Orahovca sa Kosova i Metohije, ANIP “Veselin Masleša”, KUD “Pelagić”, hor “Јedinstvo” i grupa “Dar”.
U Trebinju će, na Trgu slobode, nastupiti Ansambl nacionalnih igara “Јovan Dučić” i pjevač Igor Vukojević.

Kako je najavljeno iz gradske Turističke organizacije, trebinjski ansambl nastupiće spletom tradicionalnih igara i pjesama, uz folklorni ansambl “Dukati” od 21.00 čas.

– U nastavku programa, od 22.15 poznati pop-pjevač Igor Vukojević, uz izvođenje brojnih poznatih hitova popularne muzike, prisutne će uvesti u Novu pravoslavnu 2022. godinu – naveli su iz Turističke organizacije.

Građani Bijeljine će pravoslavnu Novu godinu dočekati uz koncert OK benda na gradskom trgu.
Program će početi u 21.30 časova u okviru Zimskog korzoa, a od 22.30 časova građane će zabavljati OK bend.

Iz Gradske uprave pozvali su građane da u novogodišnjoj noći posjete bijeljinski Zimski korzo i u veseloj atmosferi dočekaju pravoslavnu Novu godinu.

Svečani doček pravoslavne Nove godine u Istočnom Novom Sarajevu biće organizovan na Trgu Republike Srbije uz nastup pjevača Dejana Matića.

Početak koncerta je u 22.00 časa, a tradicionalno biće upriličen i vatromet u ponoć, najavljeno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo, koja je organizator dočeka.

Za posjetioce je obezbijeđeno i besplatno kuvano vino.

Doček je organizovan i u Derventi. Proslava uz muziku, vatromet i kuvano vino na Trgu pravoslavlja početeće oko 21 čas, a pola sata prije ponoći biće služen moleban u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske donijela je zaključak da petak, 14. januar, Novu godinu po julijanskom kalendaru, proglasi neradnim danom, piše RTRS.

Izvor: N.N.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: