Optuženi u slučaju “krvave svadbe” u Motikama nije došao na suđenje, sudija najavio potjernicu

Anđelo Miletić, jedan od optuženih za učešće u krvavom sukobu koji se dogodio na svadbi u Motikama kod Banjaluke julu 2021. godine, a kada je nožem u oko uboden vojnik Oružanih snaga BiH Siniša Blagojević, danas se nije pojavio na suđenju.

Predsjednik sudskog vijeća Okružnog suda Banjaluka Branimir Jukić je zatražio da se Miletić hitno javi sudu ili će u protivnom za njim biti raspisana međunarodna potjernica.

Današnje ročište je odgođeno, a navedeno je kako je Miletić dostavio nalaz sa KC Srbije u kojem stoji da je ima povredu noge i da mu je određeno mirovanje u kućnim uslovima.

Sudija Jukić je zapitao otkud optuženi uopšte u Srbiji, podsjetivši da je upozoren da o svakoj promjeni adrese ili napuštanju zemlje mora obavijestiti sud, što nije učinio.

“Od suda nije tražio dozvolu, niti se javio. Sada imam mogućnost da pošaljem sudsku policiju i ako ga ne pronađu na adresi biću primoran da za njim raspišem potjernicu”, rekao je sudija Jukić.

Optužnicom u ovom predmetu su obuhvaćeni Aleksandar Miletić, kojem se na teret stavlja pokušaj ubistva, te njegov brat Anđelo Miletić i Strahinja Arambašić koji su optuženi za premlaćivanje vojnika nakon ranjavanja.
Napad se dogodio 24. jula 2021. godine tokom svadbenog veselja u restoranu u Motikama kod Banje Luke. U optužnici se navodi da je Aleksandar Miletić bez povoda i razloga napao Blagojevića kome je prijetio riječima: “Šta gledaš, kao da nikad nisi vidio žensko. Zaklaću te“. Potom ga je ubo nožem od escajga u oko, a kada je žrtva pala na pod, zajedno sa drugom dvojicom optuženih je nastavio da ga udara.

“Nanijeli su mu teške povrede u vidu nagnječenja mozga sa krvarenjem u lobanjskom prostoru”, dodaje se u optužnici.

Izvor: Mondo.ba

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI