Glavni narkodileri nisu uhapšeni u akciji “Market”

Ilustracija

U akciji kodnog naziva „Market“ za sada je uhapšeno šest osoba, ali ne i glavni narkodileri i organizatori kriminalne grupe, Slobodan Stanković i osoba pod imenom Aco, čiji identitet za sada nije utvrđen, saznaje Srpskainfo.
Uovoj akciji 19. februara u Banjaluci su uhapšeni Slaven Radinković (26), Jovan Šuman (26) i Boris Grujić (42), koji su označeni kao prodavci kokaina.

Uhapšeni su i Igor Zarić (27) i Damjan Tepić (30), koji su označeni kao kupci pomenute droge, te Aleksandar Lapčević, koji je pušten.
U međuvremenu je Sud BiH odredio pritvor svima izuzev osumnjičenom Borisu Grujiću.
U akciji je zaplijenjeno kilogram kokaina, čija je ulična vrijednost 200.000 maraka.

Izvor iz MUP Republike Srpske otkrio je da su upravo izvjesni Aco, čiji identitet za sada nije utvrđen, i Slobodan Stanković, koji je trenutno van granica BiH, organizovali kriminalnu grupu čiji je cilj bila prodaja kokaina iz EU u BiH, odnosno na teritoriji Banjaluke.

Kriminalna grupa je organizovana u avgustu prošle godine.

Nosio kilogram kokaina
Istražioci u nastavku istrage, osim što tragaju za organizatorima i drugim članovima dobro organizovane kriminalne grupe, tragaju i za štekovima droge i novca na području Banjaluke.
Upravo je za sada misteriozni Aco označen kao osoba koja je na dan hapšenja osumnjičenih poslala dilera koji je osumnjičenom Šumanu predao kilogram kokaina zaplijenjenog u akciji kodnog naziva „Market“.

Šuman i Slaven Radinković su, kako otkriva naš izvor iz MUP Republike Srpske, a po Acinim uputstvima, došli na lokaciju gdje je trebala biti izvršena kupoprodaja kilograma kokaina, odnosno u ulicu Milana Karanovića u Banjaluci, ispred zgrade u kojoj su osumnjičeni kupci prethodno iznajmili stan na dan.

Stan na dan iznajmio je osumnjičeni Damjan Tepić.
U organizovanu kriminalnu grupu Stanković i Aco su u prethodnom periodu navodno uvezali uhapšenog Borisa Grujića, čiji je zadatak bio da drogu prodaje na području Banjaluke, te pronalazi i spaja potencijalne kupce sa Slobodanom Stankovićem.

Za posredovanje 5.000 evra
Stanković i Aco su označeni kao osobe koje su kokain nabavljale u zemljama EU zbog čega kompletnom istragom u ovom slučaju i rukovodi Tužilaštvo BiH.

Za svako posredovanje Grujić bi navodno bio nagrađen određenim novčanim iznosom, a za posao u Banjaluci isplaćen je 5.000 evra.

– Stanković je u kriminalnu grupu uvezao uhapšene Jovana Šumana i Slavena Radinkovića, koji su bili mule i čiji je zadatak bio da prevoze kokain iz zemalja EU u BiH – objasnio je izvor Srpskainfo.
Prodaju kilograma kokaina, koji je zaplijenjen u akciji kodnog naziva „Market“ u Banjaluci, Stanković je dogovorio uz posredovanje osumnjičenog Grujića, a kupci su bili Igor Zarić i Damjan Tepić. Dogovorena cijena kokaina iznosila je 34.000 evra.

Zanimljivo je da je dio od 34.000 evra ostavljen u jednom banjalučkom lokalu u naselju Lauš, i to iznos od 5.000 evra, koji je navodno preuzeo osumnjičeni Boris Grujić, a nakon što mu je Stanković javio da je kupoprodaja obavljena.

U pretresima kuće inače neosuđivanog Slavena Radinkovića policija je oduzela ukupno 8.050 evra, odnosno 161 novčanicu u apoenima od po 50 evra.

U stanu koji je privremeno koristio Jovan Šuman policija je zaplijenila 3.490 evra i 3.650 maraka. Naš izvor dodaje da se radilo o 19 novčanica od 100 KM, 62 novčanice od po 20 evra, 45 novčanica od 50 evra, 27 novčanica od 50 KM, te dvije novčanice u apoenu od 200 maraka.

U pretresima Igora Zarića policija je zaplijenila novac u ukupnom iznosu od 15.190 evra i 3.950 maraka.

– U ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi postoje i drugi članovi čije identitet bi trebala utvrditi istraga, koja je u toku, ali i vještačenje materijalnih dokaza koji su zaplijenjeni u akciji kodnog naziva „Market“.
FUNTE
Tokom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje je koristio osumnjičeni Boris Grujić u Banjaluci, čija je uloga u organizovanoj kriminalnoj grupi bila da pronalazi kupce na području Banjaluke i da im prodaje drogu, policija je zaplijenila urolanu novčanicu od 10 funti.

Osim novca, od Grujića je zaplijenjeno dva grama bijele praškaste materije koja će biti vještačena u narednom periodu, te kartica na kojoj je pisalo „casino“.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: