Olimpijska baklja mira sutra stiže u Banjaluku

Olimpijska baklja mira sutra stiže u Banjaluku. Baklja će na putu iz Rima ka Sarajevu, gdje se održava Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF), svratiti u grad na Vrbasu, a dočekaće je najviši zvaničnici Republike Srpske.

Iz Ministarsta porodice, omladine i sporta u Vladi RS istakli su da je ovaj događaj jedinstvena prilika da iz Republike Srpske i BiH u svijet ode najljepša sportska slika.

Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta, izrazila je zadovoljstvo što će Vlada RS biti domaćin i dočekati olimpijsku baklju i naglasila da očekuje da će takmičenja proći u najboljem redu i da će brojni sportisti ponijeti najljepše uspomene sa takmičenja.

“Vlada RS je za EYOF izdvojila četiri miliona KM, od čega 2,5 miliona za infrastrukturu i 1,5 milion KM za organizacioni dio takmičenja. Borilišta su spremna, uslovi za održavanje takmičenja odlični i sigurna sam da će se sportisti, koji dođu vratiti na sportske terene i kao turisti. Republika Srpska će pokazati da ima kapacitete da organizuje ovakvo takmičenje na najvišem nivou”, istakla je Davidovićeva.

Olimpijska baklja dolazi u Banjaluku sutra u 15 časova, a u zgradi Vlade RS dočekaće je najviši zvničnici RS i BiH.

EYOF će biti održan od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a učestvovaće sportisti iz više od 50 država, sa više od 1.100 takmičara i 750 članova delegacija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI