Grad stipendira više od 300 studenata

Grad će ove godine stipendirati ukupno 361 studenta a gradonačelnik Igor Radojičić, uručio je danas prvih deset rješenja o stipendiranju.
On je istakao da Grad svake godine, pored učenika osnovnih i srednjih škola, stipendira i studente, i to po tri osnova.

–Po osnovu socijalnog statusa stipendiju će ostvariti 232, po osnovu uspjeha 108 i po osnovu deficitarnog zanimanja 21 student- naglasio je Radojičić.

Mjesečna stipendija po osnovu uspjeha i socijalnog statusa iznosi 130 KM, a za deficitarna zanimanja 250 KM.

Za akademsku 2018/2019. godinu deficitarna zanimanja su: matematika i informatika (nastavni smjer), fizika (nastavni smjer) i elektronika i telekomunikacije.
– Grad godišnje izdvaja oko 1.5 milion KM za stipendiranje učenika osnovnih i srednjih škola i studenate – rekao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac, istakao je kako su sredstva za stipendije obezbijeđena u budžetu Grada i da je završen sav administrativni posao u vezi sa stipendijama u ovoj školskoj i akademskoj godini.

– U gradu imamo svake godine približan broj učenika i studenata koje finansiramo posljednjih nekoliko godina – rekao je on.

Student Elektrotehničkog fakulteta Milan Mlađen, jedan od budućih stipendista, zahvalio se Gradu na pruženoj podršci.

– Ovo nam ulijeva sigurnost da Grad brine o studentima, ali i da misli o osposobljavanju budućeg stručnog kadra za koji će se, vjerujem, naći mjesta za zapošljavanje kako u Banjaluci tako i u RS – rekao je Mlađen.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: