Banjalučki akademci premijerno na 52. Hercegnovskom zimskom salonu

Tri mlada stvaraoca predstavila su Akademiju umjetnosti Banjaluka na 52.Hercegnovskom zimskom salonu. Djela Renato Rakića, Milana Krajnovića i Boris Eremić dio su, kako je definisala selektorka Senka Subotić, koncepcije pod nazivom “Paralele”. Ovo je prvi put da su predstavljene akademije iz Banjaluke ali i Mostara.

 

“Paralele” su sinteza više umjetničkih izraza izlagača, a ideja je da se publici 52.Hercegnovskog zimskog salona pruži prilika da uporedi rad između likovnih akademija regiona,kao i rad samih umjetnika kroz vrijeme izjavila je Senka Subotić.


Među izlagačima su mladi umjetnici koji su još na likovnim akademijama ili su ih tek završili,a tu je uočljiv uticaj njihovih prethodnika,pa samim tim paralelno njeguju i tradiciju umjetnika prostora s kog potiču.
Na salonu su zastupljeni umjetnici iz Srbije,Bosne i Hercegovine i Crne Gore,a među njima je veliki broj mladih,ali afirmisanih autora.

Članovi žirija su: istoričarka umjetnosti Tamara Rajković iz Trebinja,slikari Savo Pavlović iz Budve i Radoslav Milošević sa Cetinja.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: