Odgođeno suđenje Daliboru Mandiću za svirepo ubistvo

Dalibor Mandić, optuženi za jedno od najbrutalnijih ubistava u Banjaluci, dobio je novog advokata zbog čega mu je danas odgođeno suđenje.
Mandić (36) je optužen da je 2. decembra 2022. godine ubio Ariela Bogdanovića u Banjaluci.

Njemu je poslije hapšenja po službenoj dužnosti dodijeljen advokat Vanja Lakić, ali se on više puta žalio da nije zadovoljan kako ga ona zastupa.

Zbog toga je dobio novog advokata po službenoj dužnosti Zorana Bubića.
Advokat Bubić je na ročištu jutros objasnio da je prije par dana dobio slučaj i da je predmet vrlo opširan i da se nije mogao pripremiti za današnje ročište, pa je ono odgođeno.

Optuženi Mandić je danas rekao da je zadovoljan sa novim advokatom.
U optužnici je precizirano da je kobnog dana oko 19.35 u ulici Bulevar Srpske vojske u naselju Borik, Mandić pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije.

Bogdanović se kretao pješke stazom iz pravca tržnog centra “Delta” u pravcu Rebrovačkog mosta. Dolaskom u blizinu studentskog centra “Kampus” stigao je oštećenog, nakon čega mu je nožem koji je držao u ruci zadao ubodnu ranu u predjelu gornjeg dijela trupa.
Žrtva je počela da bježi, a Mandić trči za njim i stiže ga kod benzinske pumpe gdje je Bogdanović pao na asfaltnu podlogu. Potom je oštećenom koji je ležao na asfaltnoj podlozi, sa nožem u ruci zadao osam ubodnih rana u predjelu zadnje strane lijevog ramena, lijeve strane lica i vrata, te desne strane grudnog koša usljed čega je kod oštećenog došlo do spoljašnjeg i unutrašnjeg krvarenja sa posljedičnim iskrvarenjem, te nastupila smrt. Osumnjičeni se tada dao u bjekstvo i napustio mjesto događaja u pravcu Kampusa – navedeno je u optužnici.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: