Nastavljeno suđenje nadriljekarki, optužena da je unakazila 18 djevojka

Suđenje Olgici Markanović i Jasmini Tasić, koje su optužene za teško djelo protiv zdravlja ljudi, to jest da su neovlašćeno preduzimale estetske zahtjeve nad pacijentkinjama, nastavlja se u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.
Na prošlom ročištu je iskaz dala oštećena Kristina Milovanović, a danas se očekuje da iskaz daju i ostali svjedoci.
Svjedok Kristina Milanović je rekla da joj je optužena Markanović, poznata i kao “barbi doktorka”, radila tretman na nosu. Ona je istakla da joj je Markanović rekla da je završila Medicinski fakultet i da će joj laserom raditi remodelovanje nosa.
Milanović je je u svom iskazu istakla da je Olgica Markanović rekla da će pomoću lasera smanjiti obim nosa i ukloniti grbicu.
Sudija je dao odbrani rješenje o produženju mjere zabrane napuštanja boravišta Markanovićevoj, a sljedeće suđenje zakazano za 9. maj kada će ostali svjedoci biti saslušani.

Optužnim prijedlogom optužene se terete da su počinile teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu, na štetu 18 oštećenih pacijenata.

Tužilaštvo je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa Markanović osudi na pet godina zatvora, a njenu pomoćnicu Tasić na godinu i po.

Markanovićevaa je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu, piše Blic.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI