Novogodišnji koktel Business Club-a Banja Luka

Sinoć je u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel upriličen Novogodišnji koktel Business Club-a Banja Luka povodom uspješno završene poslovne 2018. godine .

Biznis Klub Banja Luka osnovan je 2014 godine. Ovu poslovnu zajednicu čini 55 privrednih subjekata odnosno preduzeća, čiji je upravljački bord odnosno menadžment svojim radom, znanjem energijom, iskustvom, ličnim autoritetom uspješno upravljao i zadržavao liderske pozicije svojih preduzeća unutar i izvan granica RS i BiH.

Predsjednik „Biznis kluba“ Branko Kecman izrazio je zadovoljstvo postigutim rezultatima, naglasivši da je 2018.godina bila uspješna i da je ostvaren rast od preko 10 %, sa 850 milinona KM prihoda, 140 miliona KM izvoza, 82 miliona KM dobiti i 6.570 zaposlenih.

Kecman je takođe govorio o širenju mreže sa kompanijama iz različitih sfera poslovanja, povećanju broja članova žena, na čemu su već dosta toga uradili i u toku 2018.godine.

Među planovima za sledeću godinu izdojio je saradnju sa Univerzitetom u Banja Luci koji se ogleda u povezivanju članove Kluba sa fakultetima Univerziteta, sa ciljem unapređenja nastavnog procesa i uključivanja što je moguće više praktičnih znanja u nastavni proces i naglasio mogućnost zapošljavanja najboljih studenata članovima Biznis kluba.

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić pohvalio je rad i rezultate Business Club-a Banja Luka istakavši da je za vlast važno da je 2018. godina bila uspješna za poslovnu zajednicu.

Podršku i učešće u oficijalnom obraćanju pred više od pedeset članova Biznis kluba i brojnim zvanicama iz javnog, političkog i privrednog miljea dali su Ambasadorka Švajcarske Konfederacije Andrea Rauber Saxer i ataše Ambasade Ruske Federacije Ivan Janišin.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: