Radionica “Obrazovanje ekološki odgovornog građanina”

Radionica “Obrazovanje ekološki odgovornog građanina”, biće održana 06. decembra 2018. godine u 12 časova, u Multimedijalnoj sali na drugom spratu Mašinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.
Radionicu ogranizuje Univerzitet u Banjoj Luci, a u sklopu COST projekta ”European Network for Environmental Citizenship CA16229” u kojem učestvuje 80 univerziteta iz 37 država.
Cilj radionice “Obrazovanje ekološki odgovornog građanina” je upoznavanje učesnika sa konceptom “ekološki odgovoran građanin”, širokim pojmom koji obuhvata odgovorno građansko ponašanje u bilo kojoj sferi života; prema prirodi, društvenim pojavama, kao i aktivno učestvovanje u donošenju odluka na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou.
U velikom broju evropskih zemalja se u obrazovnom sistemu, od predškolskog do univerzitetskog nivoa, formalnim i neformalnim, pristupom, omogućava djeci/učenicima da kritički razmišljaju, diskutuju, formiraju mišljenja o prvenstveno ekološkim, ali i društvenim problemima i da predlažu svoja rješenja, čime im se šire vidici na zanimljiv, interaktivan način i tako razvija budući odgovorni građanin. Učesnici radionice će imati priliku da diskutuju i iznose viziju o sličnom poželjnom modelu u obrazovnom sistemu Republike Srpske.
Na radionicu su pozvani predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstva nauke i tehnologije, predstavnici lokalne uprave, obrazovnih institucija (od predškolskih ustanova do univerziteta; nastavnici, učenici, studenti), predstavnici Republičkog pedagoškog zavoda RS i nevladinih organizacija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: