Novo vozilo za Hitnu pomoć

Služba hitne medicinske pomoći uskoro će dobiti novo, savremeno vozilo, sa kompletnom medicinskom opremom za zbrinjavanje životno ugroženih pacijenata.

Grad Banja Luka je u 2018. godini doznačio Domu zdravlja ukupno 320.000 KM, od kojih je najveći dio iskorišten za nabavku sanitetskog vozila sa medicinskom opremom.

-Dom zdravlja je krajem prošle godine proveo tender za nabavku ovog vozila i opreme, ukupne vrijednosti 261.120 KM, čija se isporuka očekuje u skorije vrijeme – kazali su u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Iz odjeljenja su precizirali, da se nabavka odnosi na sanitetsko vozilo sa doradom i osnovnom opremom po cijeni od 195.390 KM, te na medicinsku opremu za sanitetsko vozilo ukupne cijene od 65.730 KM.

Preostalim doznačenim sredstvima iz gradskog budžeta, Dom zdravlja nabavio je kancelarijski namještaj za ambulante pedijatrije i ginekologije na Poliklinici, te materijal potreban za sanaciju ambulanti za specijalističke konsultacije iz pedijatrije. Takođe nabavljena je i medicinska oprema neophodna za rad Centra za fizikalnu rehabilitaciju u zajednici, i to aparati za terapiju laserom, za terapiju ultrazvukom i za elektroterapiju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: