Nova pješačko-rekreativna staza na Banj brdu

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da su rekreativci novoizgrađenom pješačko-rekreativnom stazom na Banj brdu dobili još jedan uređen sadržaj dužine oko šest i po kilometara.

On je nakon obilaska novoizgrađene staze novinarima rekao da su uz nju napravljene i dvije kućice za odmor, postavljeno oko 20 klupa, ali da još treba urediti dva mostića.

Prema njegovim riječima, vrijednost radova iznosila je oko 55.000 KM.

“S obzirom da je za šetnju i rekreaciju zainteresovan sve veći broj Banjalučana, uređenja staza su ove i prošle godine bila istaknutija”, dodao je Radojičić.

On je pojasnio da je Banja Srpske toplice, koja je godinama propadala, konačno vlasnički riješena, jer ju je kupio Zavod za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, te dodao da je njihova namjera da se gradi potpuno novi objekat na mjestu stare banje koja je devastirana i da cijelo područje dobije određeni ambijentalni izgled.

“U okolini se nalazi nekoliko zaštićenih objekata i most na kojem bi trebalo izgraditi novi. Imamo dosta ideja za tu lokaciju, ali bitno je da novi vlasnik ima planove i da se u narednim godinama oživi ta lokacija”, smatra Radojičić.

Član Planinarsko-alpinističkog kluba “Samit” iz Banjaluke Miroslav Trivić, čija je ideja bila izgradnja staze, rekao je da je staza ranije bila zapuštena i opasna za građane, zbog čega su prestali i šetati tim putem.

“Ova staza povezuje Srpske toplice i izletište Trešnjik i rađena je projektovano, zbog čega nigdje nema prevelikog nagiba i prijatna je za šetnju”, rekao je Trivić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: