Nebojša Vukanović tvrdi da je otkrio identitet policajca koji je šutirao ženu na zemlji

Prema tvrdnjama Nebojše Vukanovića, radi se o R.S. načelniku Sektora policije Policijske uprave Banjaluka MUP-a Republike Srpske.

R.S. je nogom šutirao građane oborene na asfalt, a na snimku se vidi kako odlazi prema drugoj osobi tražeći razjaren novu žrtvu nakon što građani vrište i traže da ne udara nogom staricu. Kako piše Vukanović, da ima bar malo pravne države D.S. bi kao stari povratnik u činjenju krivičnih djela odavno bio suspendovan i ne bi nosio i sramotio uniformu Policije Republike Srpske, jer je prije 5 godina bio smijenjen sa funkcije načelnika Policijske stanice Lazarevo zbog zloupotrebe položaja i pomaganja banjalučkim zelenašima.

R.S. je smijenjen 2013. godine skupa sa Goranom Guskom, šefom Kriminalističke policije u PS Obilićevo, zbog veza sa zelenašem Branislavom Smiljanićem zvanim Ćelo, i drugim zelenašima koji su uhapšeni u akciji „Knez dva“. Građani su, piše Vukanović, svjedočili da su neki policajci tražili da zelenašima daju novac, a Guska i Stakić bili su među osumnjičenim. Nažalost umjesto izbacivanja iz MUP-a Srpske Lukač je unaprijedio korumpiranog policajca, koji je juče šutirao građane želeći da dokaže lojalnost i odanost ministru i tako dalje napreduje u karijeri. Niko nema pravo da se iživljava i tuče nedužne građane, i R.S.mora odmah biti suspendovan i odgovarati za zloupotrebu ovlaštenja u disciplinskom postupku.
MUP Republike Srpske i Dragan Lukač nisu odgovorili ko je nasilnik u uniformi sa činovima koji nogom udara građane na zemlji, pa sam pokrenuo istragu i uz pomoć saradnika iz Banjaluke otkrio identitet nasilnika. Sada je na Lukaču da ga pod hitno suspenduje i pokrene postupak, kako se ne bi izazvao revolt kod građana.

Izvor: Nebojšavukanović

Video/Policajac u Banjaluci šutirao ženu koja leži na zemlji

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: