MUP RS demantuje Vukanovića o identitetu policajca koji je šutirao ženu na zemlji

Policijska uprava Banja Luke demantuje navode Nebojše Vukanovića, predstavnika političke partije i narodnog poslanika koji tvrdi da je načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Banja Luka, Radenko Stakić, „nogama šutirao građane“ na Trgu Krajine u Banjoj Luci 25.12.2018. godine.

U autorskom tekstu koji je objavio na internet portalu „Oslobođenja“, a koji su prenijeli pojedini mediji, Vukanović tvrdi da je utvrdio identitet policijskog službenika, te da je isti u prethodnom periodu bio osumnjičen u vezi sa izvršenjem krivičnog djela Zelenaštvo.

Na osnovu analize video zapisa, utvrđeno je da se na video snimku ne nalazi Radenko Stakić, koji se u datom trenutku nalazio u službenim prostorijama Policijske uprave Banja Luka, o čemu može posvjedočiti više lica koji su se sa njim tamo susrela, kao i snimci video nadzora u PU.

Rad na identifikovanju policijskog službenika sa spornog snimka na koji se Vukanović poziva je u toku, a nakon identifikovanja o svemu će biti informisana Služba za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu, Jedinica za profesionalne standarde, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.
Takođe, Vukanović je iznio niz neistina i laži o policijskoj karijeri  Radenka Stakića i navodnim djelima koje je počinio, jer ovaj policijski službenik nikada nije bio disciplinski kažnjavan, niti je ikada vođen unutrašnji ili krivični postupak protiv njega. Takođe, u prethodnom periodu nikada nije obavljao poslove i zadatke u Policijskoj stanici Banja Luka-Obilićevo, kao što to ovaj političar tvrdi.
Obzirom da nijedan od navoda iz objavljenog teksta nije tačan, stiče se utisak namjernog iznošenja tendencioznih i lažnih informacija, što nikako ne doprinosi ugledu medija koji bi trebalo da javnost informišu objektivno i istinito.
U skladu sa pozitivnim zakonskim propisima zahtjevamo da ovaj demanti bude objavljen.

 

Nebojša Vukanović tvrdi da je otkrio identitet policajca koji je šutirao ženu na zemlji

Video/Policajac u Banjaluci šutirao ženu koja leži na zemlji

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: