Napreduju radovi na gradnji poveznice Lauša i Paprikovca

Izgradnja nove poveznice Lauša i Paprikovca, vrijedna 2,7 miliona KM, napreduje odličnom dinamikom i u skladu je sa utvrđenim rokovima, potvrđeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Ovih dana, u okviru radova na izgradnji nove saobraćajnice preko nekadašnjeg „Voćnjaka“, završeno je postavljanje „tampona“ i počelo postavljanje ivičnjaka budućeg puta, dugog oko 800 metara.

U okviru izgradnje ove saobraćajnice, izgrađen je i vodovod od crkve na Laušu pa sve do budućeg vijadukta, dok je od Sanske ulice, prema vijaduktu, urađena i kanalizacija. Istovremeno, na vijadukutu je završena ploča i sada se rade rubni vijenci – ističu u resornom odjeljenju.

Nova, komunalna infrastruktura neophodna je jer se, izgradnjom ove saobraćajnice, otvara mogućnost pretvaranja sadašnjeg zapuštenog voćnjaka u moderno naselje sa svim potrebnim sadržajima. Osim kanalizacije biće izgrađena i vodovodna mreža i rasvjeta.

Izgradnja ove saobraćajnice je jedan od najvećih, a zbog konfiguracije terena, i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu. Nova saobraćajnica planirana je u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Paprikovca i Lauša, od crkve preko „Voćnjaka“ pa do Ulice Jovana Raškovića gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom.

Uslovi za izgradnju ove izuzetno važne saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad Banja Luka, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg „Voćnjaka“, a sredstva za izgradnju obezbjedila je Vlada RS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: