“Komšijski” do uređenijeg i ljepšeg naselja

Kada bi svi stanari izdvojili samo 1 dan godišnje na uređenje prostora oko zgrade, naselja u Banjaluci bila bi najljepša i najuređenija. Kada se spoje građanski aktivizam i želja za ljepšim prostorom za život sve je moguće.

To su shvatili i već uveliko primijenjuju mladi ljudi iz naselja Borik, predvođeni “komšijom” Draganom Kremenovićem. Za 21. jun najavljuju novu akciju sadnje cvijeća oko igrališta i i zgrada u jednom od najvećih banjalučkih naselja.

” Ako nećemo sami sebi urediti prostor za život ne znam ko će. Ne možemo čekati na grad Banjaluka ili “nekog drugog” da nam sređuje dvorišta i uređuje djeci prostor za igru. Naravno plaćamo porez i od gradskih vlasti očekujemo da uradi sve ono što smo im platili, ali dobri domaćini ne čekaju uvijek druge da rade poslove za njih”,  kaže Kremenović.

Sa Upravom grada Banjaluka kaže, imaju dobru saradnju, prepoznali su njihova nastojanja za što uređenijim prostorom za život i igru, pa je prije dva dana na njihovu inicijativu renovirano igralište u Beogradskoj ulici.

Sve je počelo prošle godine priča Dragan, kada su se dogovorili da urade nešto za najmlađe Banjalučane. Naime organizovali su turnir u fudbalu, a novac od uplata iskoristili za kupovinu boja sa kojima su oslikali fasadu vrtića “Nataša”. 

U tome su im pomogli banjalučki umjetnici Kristina Pipi Puvača, Antea Bogdanović, Ivana Jovčić, Dimitrije Stanković, Aleksandar Skavić, Andrej Janković i Nedeljko Ćulum. omiljene crtane junake: Petra Pana, Snježanu i sedam patuljaka, Alisu u zemlji čuda, Damba, Bambija i druge.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI