Napišite imena aktera, reagovanje iz Klinike za dječije bolesti UKC-BL na objavljeni tekst

Načelnik Klinike za dječije bolesti UKC RS Vladimir Mirošljević, nakon što je pročitao objavljeni tekst o lošem iskustvu majke sa djetetom, obratio nam se sa željom, da kako piše, ubuduće zajednički, mediji, pacijenti i ljekari svojim doprinosom imenuju ljude koji štete ugledu Klinike za dječije bolesti.

Pismo prenosimo u cjelini:

U vezi članka koji ste danas objavili pod nazivom„Iskustvo ogorčene majke“, želim da Vam uputim sljedeći komentar.

Postupci pojedinca nisu postupci medicinskog osoblja Klinike za dječije bolesti UKC-BL i ne predstavljaju rad čitave klinike i njenih zaposlenih. Iz Vašeg teksta može se izvući zaključak da se radi o jednom doktoru pa iz ovih razloga Vam predlažem da ubuduće u Vašim objavam koristite imena učesnika događaja koje opisujete. Sve ovo Vam napominjem iz razloga što ovakvim tekstom rušite ugled cijele Klinike za dječije bolesti, a ja se iskreno nadam da Vama to nije cilj.

Smatram da imenovanjem pojedinaca, svih učesnika u događaju-doktora, roditelja, pacijenata, možemo samo da razbijemo dosadašnje dogme, da tačno znamo ko su oni koji štete ugledu klinike ili su neosnovano prozvani za postupke koje nisu učinili, pa predlažem da ubuduće tako i postupate.

S poštovanjem,
načelnik Klinike za dječije bolesti UKC-BL
prim. dr Vladimir Mirošljević

Iskustvo ogorčene majke/Naručili su pregled djeteta u 8:30, a počinju da rade od 10:30

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: