Iskustvo ogorčene majke/Naručili su pregled djeteta u 8:30, a počinju da rade od 10:30

Čekala sam sa djetetom skoro tri sata na dječijoj pulmologiji i kada sam pitala zašto se toliko čeka, doktorica je u nalazu napisala da promijenim ljekara!“ , iskustvo je mlade majke koja je jutros odvela dijete  na pregled u UKC RS.

Iz UKC RS i Ministarstva zdravlja stalno ponavljaju da u RS ima dovoljno ljekara i da građane ne treba da brinu odlasci stručnog kadra u inostranstvo. Ukoliko je to stvarno tako, onda ljekari koji su ostali, ili ne žele da rade ili su u UKC RS nesposobni da ih organizuju.

Naime portalu BLMojGrad obratila se čitateljka koja je jutros vodila dijete koje ima astmu, na pregled na Kliniku za dječije bolesti, odjeljenje pulmologije.

Kako nam piše izrevoltirana majka, pregled je bio zakazan za u 8:30, došli su petnaest minuta ranije, da bi pregled čekali do duže od dva sata. Za to vrijeme čekaonicu su ispunili roditelji sa bolesnom djecom iz više gradova RS, koji su takođe satima čekali na pregled. Ispostavilo se da ljekar u ambulanti radi tek od 10 časova i 30 minuta.

“Dijete je asmatičar. Kada smo došli na red bila sam ljuta i to se vidjelo. Doktorica mi je rekla da zaboga ona tek počinje da radi od pola 11. Drsko mi je pregledala dijete i na nalazu čak napisala da potražim drugog ljekara jer zaboga, otkud meni pravo da se bunim što smo čekali toliko” napisala nam je ogorčena majka

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: