Napadnuti policaji u Policijskoj upravi

U Policijsku upravu Banjaluka za jedan dan upala su dvojica muškaraca koji su psovali i vrijeđali policijske službenike a tom prilikom jedan policajc je i povrijeđen.

Naime, policija je sinoć uhapsila A.T. iz Banjaluke koji je sinoć oko 22.45 časova, u vidno alkoholisanom stanju, nepozvan došao u službene prostorije Policijske uprave Banjaluka i policijskim službenicma upućivalo prijetnje i pogrdne riječi.

“A.T. se oglušio o zakonito izdato naređenje da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira. Prilikom lišenja slobode lice A.T. je pružalo aktivni otpor i policijskom službeniku nanijelo tjelesne povrede i oštetilo službenu uniformu”, navodi se u saopštenju.

On je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola i tom prilikom je utvrđeno 2,20 g/kg alkohola u organizmu.

“Povrijeđenom policijskom službeniku je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, navodi se u saopštenju.

Terete ga da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Isti dan ali oko 15.40 časova, uhapšen je Z.L. iz Banjaluke, koji je takođe došao u prostorije iste policijske stanice, u vidno alkoholisanom stanju.

“Z.L. je policijskom službeniku upućivao pogrdne riječi i izraze, te se oglušio o zakonito izdato naređenje i nastavilo sa upućivanjem istih. Lice je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje”, navodi se u saopštenju.

Trerete ga zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI