Kružna raskrsnica kod “Lesnine” puštena u promet

Nova kružna raskrsnica kod “Lesnine” u Banjaluci, vrijednosti 1,3 miliona KM, puštena je danas u promet.

“Ovom izuzetno frekventnom raskrsnicom, koja se nalazi na ukrštanju magistralnog puta M4 i ulica Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljić, dnevno 1.100 puta saobraćaju autobusi gradskog i prigradskog prevoza, kao i brojna putnička i teretna vozila”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Radojičić je dodao da ovdje nije riječ samo o 11. kružnoj raskrsnici, izgrađenoj u posljednje tri godine, već i o projektu koji je trasiran prije 50 godina.

“S ovim kružnim tokom kompletiramo istočnu transverzalu koja je započeta još sedamdesetih godina prošlog vijeka. Sada od kružnog toka od Centruma, završetkom Ulice Ivana Gorana Kovačića, do novog Zelenog mosta imamo pet kružnih raskrsnica, istočni tranzit spojen saobraćajnim, biciklističkim i pješačkim stazama. Time smo dobili, nekada obilaznicu, a danas praktično jednu gradsku aveniju”, kazao je Radojičić.

Dodao da je riječ o projektu kojim je polovina grada dobila novu okosnicu sa bezbjednijim i ubrzanim saobraćajem.

“Srećan sam što smo u ovom mandatu uspjeli da završimo jedan ovako važan projekat. Kružni tokovi postali su jedan od zaštitnih znakova ove gradske administracije, a zapravo riječ je o jednostavnom mehanizmu za poboljšanje kvaliteta saobraćaja”, istakao je Radojčić i dodao da je Banjaluka za tri godine uradila najviše u RS na poboljšanju saobraćajne infrastrukture.

Nenad Nešić, v.d. direktora JP “Puteva RS”, koje je investitor izgradnje ovog kružnog toka, rekao je da veći broj ljudi u Banjaluci znači i veći broj automobila čime je povećana i frekvencija saobraćaja.

“Cilj je da sa svakim novim projektom olakšamo saobraćaj, a samim tim i kretanje ljudi”, rekao je Nešić.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI