KKI Vrbas odustao od Evrope!

Banjalučki klub neće u predstojećoj sezoni igrati na evropskoj sceni, a s tim u vezi se oglasio saopštenjem.
Košarkaški klub invalida “Vrbas” neće u narednoj takmičarskoj sezoni nastupiti u Evrokupu. Banjalučki klub odustao je od takmičenja na evropskoj sceni zbog nedostatka novčanih sredstava, o čemu su već obavijestili sportsku javnost Banjaluke, Republike Srpske i BiH.

“Dan poslije obilježavanja našeg 21. rođendana želimo da obavijestimo javnost da smo prinuđeni da otkažemo učešće u Evrokupu. Ne želimo više ulaziti u nova zaduženja, uz napomenu da sam dizao lični kredit kako bismo uspješno organizovali kvalifikacione turnire u ovom eminentnom takmičenju. Uvijek smo dobijali visoke ocjene za organizaciju od IWBF, ali i čestitke od klubova učesnika koji su dolazili iz Engleske, Italije, Njemačke, Francuske, Turske, Švajcarske, Izraela… Na sve to smo ponosni i ovo je bila najbolja promocija Banjaluke i Republike Srpske, a sport je svakako najbolja prilika za promociju”, navodi se u saopštenju KKI Vrbas, uz napomenu da niko od nadležnih institucija kojima su se obratili nije reagovao na apele iz kluba:

“Mi smo uputili dopise kako predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, isto tako i Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske kako bi nam pomogli da prihvatimo nastup u Evrokupu za novu sezonu. Međutim, do današnjeg dana niko nam nije odgovorio na pomenuti dopis i to smatramo neodgovornim i pomalo bezobraznim činom. Pa i negativan odgovor je bilo kakav odgovor, ko zna, možda su na godišnjem odmoru pa ne mogu odgovoriti na dopis. Šteta, jer ćemo odustajanjem od nastupa u Evropi izgubiti određene bodove i rejting kojeg smo godinama sticali, uz napomenu da se KKI VRBAS na zvaničnoj listi nalazi na 30. mjestu od 3.000 klubova”, dodaje se u saopštenju KKI Vrbas koje je potpisao predsjednik Marinko Umičević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI