Kažnjena 152 pijana vozača

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka, tokom proteklog vikenda realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izdato 210 prekršajnih nalog.
Policijski službenici su kontrolisali 1.594 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 1.558 vozača.

– Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisana su 142 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Od ukupno sankcionisana vozača njih je 85 kažnjeno zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 45 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a osam vozača je uhapšeno zato što su imali više od 1,5 g/kg alkohola u organizmu. Jedan vozač je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu – pojasnila je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su tri „mlada vozača“, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

– Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju – poručila je Mučibabićeva.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI