Nagrade najboljim učenicima srednjih i osnovnih škola

U Vijećnici Banskog dvora dodjeljene su Svetosavske nagrade najboljim đacima srednjih i osnovnih škola.

Nagrade se dodjeljuju povodom školske slave Svetog Save, a koje već tradicionalno dodjeljuje Grad Banjaluka.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je čestitao učenicima, nastavnicima, pedagozima i roditeljima i naglasio da Svetosavska nagrada predstavlja cjeloživotni pečat koji bi trebalo da odredi dalji životni put talentovan i vrijedne djece.

U ime nagrađenih učenika osnovnih škola, govorila je učenica OŠ „Đura Jakšić“, Patricija Erak, koja je istakla da svim učenicima ova nagrada mnogo znači.

U ime svih učenika želim da zahvalim Gradu i gradonačelniku, što su i u ovakvoj situaciji organizovali dodjelu svetosavskih nagrada. Nama učenicima ova nagrada mnogo znači zato što je to potvrda da se trud i rad cijene, a nosi i naziv našeg najvećeg prosvjetitelja – rekla je Erak.

Učenik četvrtog razreda Gimnazije, Sergej Krčmar, rekao je da je obrazovanje oduvijek bilo veoma značajno i svako društvo koje je cijenilo obrazovanje je mnogo naprednije.

Sama činjenica da imamo tradiciju dodjele svetosavskih nagrada je od velikog značaja za učenike, a meni je posebna čast što sam dobio ovu nagradu – rekao je Krčmar, koji je, uz brojne školske uspjehe, ranije učestvovao i na Olimpijadi iz fizike.

Najbolji učeninici 29 osnovnih škola dobili su novčanu nagradu u iznosu od po 150 KM i knjigu pod nazivom „Ban Milosavljević“, autora Zorana Pejašinovića, dok su najbolji učenici srednjih škola, njih 17, dobili po 200 KM i pomenutu knjigu.

Spisak Nagrađenih uČenika

Banjalučke osnovne škole u školskoj 2020/21. godini pohađa 16.328 učenika, dok se u srednjim školama školuje 9.116 učenika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: