Kabaretska predstava Đurđe Vukašinović večeras u Banskom dvoru

Zbog velikog interesovanja publike, kabaretska predstava Edit Pjaf koja je autorski projekat glumice Đurđe Vukašinović na repertoaru je i ove godine, a biće izvedena danas u 20 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.
Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za svaki programski sadržaj je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

O predstavi:

Edit Pjaf ne samo da slovi za jednu od najboljih francuskih pjevačica, ona predstavlja francusku nacionalnu muzičku ikonu. Decenijama su njen lik i djelo predmet inspiracije i pažnje mnogih umjetnika, kako u svijetu, tako i kod nas. Glavni pokazatelj besmrtnosti njenog lika i svevremenosti njenog đela jeste nagrada Oskar koja je pripala, tada mladoj glumici, Marion Kotijar 2008. godine za tumačenje lika Edit Pjaf u filmu „Život u ružičastom“.

Edit Pjaf je nosilac tragičke krivice: detinjstvo provodi kao siroče u bordelu očeve majke i na ulicama Pariza. Umire joj trogodišnja kćerka. U avionskoj nesreći gubi Marsela Serdana u trenutku kada njihova romansa doseže vrhunac. Stradalnički put njene duše u potrazi za ljubavlju je katarzičan, antički tragičan, takođe uzvišen i nestvaran, poetski tanan i suptilan. Ova kabaretska predstava ne postavlja pitanje o vječitoj problematici smisla čovjekovog egzistiranja, već postavlja hipotezu navodeći gledaoca da je sam potvdi. Nakon ovog komada gledalac ne odlazi sa nizom pitanja koji vode u besmisao, već odlazi sa odgovorom koji otkriva smisao. A smisao je čista ljubav koja nudi slobodu.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI