Kažnjen organizator Demofesta! Koliko će onda platiti ostali???

Prošle sedmice na adresu Bono d.o.o., organizatora festivala Demofest, stiglo je Rješenje iz Osnovnog Suda u Banjaluci da moraju platiti kaznu od 1000 KM. Ako se kazna ne naplati, onda je zamjenjuje kazna zatvora, gdje se svaki započeti dan računa 50 KM.
Rješenje o prekršaju je donio Osnovni sud u Banjaluci, a na osnovu pritužbi građana zbog buke i uznemiravanja u različitim djelovima grada za vrijeme održavanja festivala Demofest u periodu od 19.7. – 22.07. 2018 godine.

U izjavi za Buku, Brankica Janković je kazala da je šokirana rješenjem. Prije svega zato što je od posljednjeg Demofesta prošlo godinu dana, a da u tom periodu, kako gospođa Janković, direktorica d.o.o. “Bono” kaže, nisu dobili nikakav poziv, niti je, i ako je poziv stigao na njihovu adresu, on mogao proći nezapaženo, jer u firmi pored dnevnog radnog vremena postoji i čuvarska služba. Dodaje da se svih 11 godina, koliko je Demofest trajao, buka mjerila i prilagođavala dozvoljenim standardima, te da nikad nije bilo tužbi. Simptomatično je da je ona stigla u godini kada se festival ne održava.

Podsjećamo da se od ove godine festival ne održava.

Festival Demofest je bio najpopularniji ovdašnji festival u regiji, izvođači i novinari su dolazili iz gotovo svih zemalja bivše Jugoslavije.

Janković je naglasila da će se žaliti zbog ove kazne i tražiti objašnjenja zašto nisu pozvani kao stranka u postupku, čime su narušena njihova prava.

Rješenje, uz dozvolu Bono d.o.o., prenosimo u cjelosti.

Izvor: Buka

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: