Gradonačelniče, gradom upravljaju i vladaju gazde kafana!

Kada nadležni, od građana plaćeni službenici ne rade svoj posao, onda ni kazne ne pomažu. Ovu tvrdnju najbolje ilustruje primjer kafića u koji što zbog blizine ili nekih drugih razloga možda najviše i odsjedaju ti isti gradski službenici. Gazda lokala je prvo betonirao oko 2 m2 zelene površine, da bi nakon “kazne”, ponovo na očigled tih istih službenika, ponovo uzurpirao zelenu površinu.
Ovdje nije riječ o sitničarenju. Ovdje je riječ o klasičnom neradu nadležnih i bahatosti gazde. Prilikom postavljanja “sećija i saksija”, gazda je “uštinuo”, ovaj put 20-ak centimetara zelene površine. I nikome ništa, jer niko od tih službenika i rukovodilaca koji svakodnevno tu piju kafu nisu ništa “vidjeli”.
Sve je počelo prije šest mjeseci
U martu mjesecu, kao grom iz vedra neba, Banjaluku je pogodila vijest da su komunalni policajci napisali prekršajni nalog gazdi kafane koji je u centru grada betonirao javnu zelenu površinu. Reakcija nadležnih istina uslijedila je tek nakon što su mediji ukazali na problem koji se nalazi na 20 metara od sjedišta Uprave grada Banjaluka. Pored novčane kazne “gazda kafane” morao je da uništenu zelenu površinu vrati u prvobitno stanje.
Evo šta su o tom slučaju napisali u odjeljenju komunlne policije:
Komunalna policija je dana 25.03.2017. godine u 11.53 časova izvršila komunalno inspekcijski nadzor na lokaciji Trg srpskih vladara, br. 1, ispred ugostiteljskog objekta “Jova bar”, te je tom prilikom utvrđeno da je ispred navedenog objekta izvršeno popločanje na dijelu javne zelene površine. Obzirom da za navedene radove nije pribavljeno rješenje nadležnog odjeljenja Gradske uprave Grada Banja Luka, izdan je prekršajni nalog, te naloženo vraćanje površine u prvobitno stanje. Kontrolom izvršenja naloženih mjera dana 26.03.2017. godine u 13.02 časova utvrđeno je da je popločanje uklonjeno i površina vraćena u prvobitno stanje. 

I najvećem laiku je na prvi pogled jasno da gazda kafane nije u potpunopsti postupio po nalogu komunalne policije. Jeste skinuo beton i nasuo zemlju, ali nije posijao travu koja ne košta više od 5 KM.
I pola godine poslije, jasno je vidljivo kako i na koji način je ispoštovan nalog izdat  od građana plaćenih službenika grada Banjaluka. I nikome ništa. Međutim nije gazda kriv, on nije plaćen da čuva zelenu površinu. Za taj posao su plaćeni službenici grada Banjaluka. Od te iste plate koju im daju građani, možda i plaćaju ceh u toj istoj kafani. Njihov ceh za nerad i odgovornost treba da naplaćuju njihovi šefovi, ali očigledno nema ko da naplati ceh za nerad šefova. Možda te račune pokrije neki gazda, neke kafane….

Čujte i počujte građani Banjaluke !!!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI