Darko Savić, svjetski sportista i dobri momak iz naselja

Kajakaš Darko Savić iz Banjaluke osjetio je šta znači kada te voli i cijeni legenda Jugoslovenskog kajakaštva. Jusuf Dizdarević je uvidjevši Savićeve rezultate, ali prije svega žar sa kojim trenira i želju za rezultatima, na najljepši mogući način je obradovao banjalučkog kajakaša.  Obezbijedio je čamac dostojan šampiona kakav je Savić. Sportski i prije svega ljudski gest Dizdarevića, bio je povod da razgovaramo sa Darkom ali najmanje o sportu, da čujemo gdje je, šta radi, šta voli, šta ga zabavlja.

Gdje si sada i šta radiš?

Trenutno se nalazim u Novom Sadu gdje se pripremam za Svjetsko prvenstvo u mirnim, ali i divljim vodama. Treniram u KKK Vojvodina. Došao sam tu prvenstveno zbog dobre ekipe na treningu i mogu reći da sam uz njih digao formu na nivo na kakvom do sad nikad nisam bio. Treninzi su vrlo naporni i treniram 3 puta dnevno. Dva treninga na vodi i jedan u teretani.

Šta voliš da vidiš na ulici, šta te onako spontano obraduje,  izmami osmijeh?

Na ulici često me obraduju komšije, prijetelji i klinci iz naselja. Tačnije volim vidjeti to druženje raznih generacija… bili to penzioneri kojima ne štima politika ili drugari iz naselja koji se skupljaju pred utakmicu. Uvijek zastanem sa njima jer znam da će razgovor brzo se okrenuti na šalu.

Šta ne voliš, šta te iznervira?

Teško mogu izdvojiti nešto što me nervira… Ali mogu reći kako u sporti volim i poštujem fair play, tako volim i u životu da ljudi imaju te manire.

Planina ili more, zašto?

Kako sam u ljetnom periodu non stop po takmičenjima, za hobi vrlo rado biram skijanje i uživam u njemu. Jedan sam od onih što radije biraju zimovanje umjesto ljetovanja.

Stalno si na vodi, pecaš li?

Prvi put sam pecao prošle godine, a cijeli život sam na Vrbasu. A utisci su mi bili takvi da sam odmah počeo razmišljati da kupim sebi opremu, to je  sport za dušu 😀

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI