Festivala zanatskog piva “Krafting” 18. maja

Četvrto izdanje banjalučkog festivala zanatskog piva “Krafting” biće održano 18. maja, u centru Banjaluke.
Prvi put festival se dešava na otvorenom prostoru, na platou Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, a posjetioci će, uz dobru muziku, moći uživati u preko 30 vrsta zanatskog piva.

Festival se održava u sklopu manifestacije “Banjalučko proljeće 2019”, uz podršku Grada Banjaluka i Turističke organizacije grada.
Organizator festivala je Udruženje zanatskih pivara Krafter iz Banjaluke. Cilj festivala je promocija zanatskog piva i jačanje turističke i gastronomske ponude u gradu.

Zanatsko (eng. craft) pivo proizvode zanatske pivare i kućni pivari (eng. homebrewer) od isključivo prirodnih sirovina, bez vještačkih dodataka i konzervansa, uglavnom bez filtriranja i pasterizacije. Osnovne sirovine uključuju žitarice (ječam, pšenica, raž…), hmelj, vodu i kvasac, ali i druge prirodne dodatke poput ljekovitog i aromatičnog bilja, voća, povrća, začina i meda.

– Zanatsko pivo je kvalitetno, hranljivo i zdravo. Postoji mnoštvo pivskih stilova koje svaka pivara interpretira na svoj način te zbog toga postoji velika raznovrsnost u ponudi zanatskih piva. Festivali su idealna prilika da ih probate i otkrijete svoj omiljeni ukus, ali i da u razgovoru sa pivarima proširite svoje znanje o pivu – poručuju organizatori.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI