Međunarodni dan biodiverziteta na PMF-u

U organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske u amfiteatru PMF-a 22. maja 2019. godine sa početkom u 13 časova obilježiće se Međunarodni dan biodiverziteta.

Kako su ranijim aktivnostima edukovali učenike osnovnih škola o značaju voda (22. mart Dan voda), globalnih klimatskih promjena (23. maj Dan meteorologije), kao i aktivnostima vezanim za očuvanje Planete (22. april Dan planete Zemlje), nastavničku palica ovaj put prepuštena je baš njima.

Učenici ekoloških i geografskih sekcija osnovnih škola Branko Ćopić, Jovan Jovanović Zmaj, Ivan Goran Kovačić i Ivo Andrić održati predavanja na teme:

– značaj prirodnih izvora hrane i štetnost GMO,
– ugrožene vrste,
– klimatske promjene i
– zagađenost i zaštita životnih namirnica.

Pozivamo vas da svojim prisustvom pružite podršku našim mladim predavačima.

Ujedinjeni narodi su 22. maj proglasili Međunarodnim danom biološke raznovrsnosti (MDB) kako bi se povećalo razumijevanje i svijest o pitanjima biodiverziteta. Kada je prvi put formiran od strane Drugog komiteta Generalne skupštine UN krajem 1993. godine, 29. decembar (datum stupanja na snagu Konvencije o biološkoj raznovrsnosti), određen je za Međunarodni dan biološke raznovrsnosti. U decembru 2000. godine, Generalna skupština UN-a usvojila je 22. maj kao MDB, kako bi obilježila usvajanje teksta Konvencije o biološkoj raznovrsnosti Završnim aktom Konferencije u Nairobiju, 22. maja 1992.godine.

Tema Međunarodnog dana biološke raznovrsnosti Konvencije o biološkom diverzitetu za 2019.godinu je „Naš biodiverzitet, naša hrana, naše zdravlje“ https://www.cbd.int/idb/2019/.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI