EKO Toplana na plus 30 “pali” Banjalučane za pola miliona maraka

“Eko Toplane” koje su izgrađene novcem Banjalučana, a odlukom gradskih vlasti predate privatniku na upravljanje, “otimaju” i posljednji “dinar” iz novčanika Banjalučana. U izvršnom odjeljenju prinudne naplate čeka više od 2.000 predmeta na prinudnu naplatu.

Svaki od ovih predmeta advokatici donosi oko 200 KM

Riječ je o građanima koji imaju neizmirene obaveze prema “Eko Toplanama”, a kojima će pored duga, advokat Darija Mirnić Majstorović svoje usluge naplatiti još oko 200 maraka po tužbi. Na taj način prostom matematikom, ekskluzivni advokat koji zastupa privatno preduzeće plaćeno novcem građana, Eko Toplane, Darija Mirnić Majstorović bi za pisanje istih tužbi sa samo izmijenjenim ličnim podacima mogla da zaradi skoro pola miliona maraka i to samo za tužbe iz 2019. godine!

O kvalitetu grijanja u 2019. godini smo pisali, a još više su se građani žalili. Ali građane u čitavoj priči niko ništa ni ne pita. Način na koji je donesena odluka o gradnji i sam postupak gradnje Eko Toplane koji je vodio Srđan Amidžić, desna ruka Igora Radojičića, bio je kriminalan. Odluka kojom je kroz skupštinu, Uprava grada Banjaluka, “natjerala” građane da plaćaju usluge Eko Toplane je takođe upitna jer je natjerala građane da koriste usluge privatnika bez njihove volje ili saglasnosti.

Svečanost povodom otvaranja preduzeća “Eko-toplane“

Način na koji je Uprava grada Banjaluka zakomplikovala mogućnost isključenja sa sistema grijanja Eko Toplane”, sudski je oboren, ali na najbolji mogući način opisuje beskrupuloznost vlasti kada su u pitanju projekti na kojima će se od Banjalučana naplaćivati milioni maraka.

Hvala gradonačelniče za “Eko Toplanu”!

Bezakonje u Upravi grada Banjaluka

Grijanje! Ustavni sud potvrdio, ne mogu se građani tjerati da koriste usluge EKO Toplane

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: