Čestitajte i vi Srđanu Amidžiću za grijanje u Banjaluci

Prvi dan grijanja Eko Toplane u Banjaluci je bar ako je suditi prema komentarima na društvenim mrežama bio katastrofalan. Predstojeća sezona će tek da pokaže rezultate najskupljeg i nezakonito izgrađenog  gradskog projekta u Banjaluci o čemu smo već pisali.

https://blmojgrad.com/bezakonje-u-upravi-grada-banjaluka/

Danas su se iz Uprave grada Banjaluka pohvalili priznanjem za Eko Toplanu, a plakete i priznanje je preuzeo Srđan Amidžić zamjenik gradonačelnika Banjaluke.

U nastavku teksta pročitajte kako o svom najvećem projektu pišu u Upravi grada Banjaluka, kakvu su građani Banjaluke dobili  toplanu odnosno grijanje!

Grad Banjaluka osvojio je priznanje „TOP ENERGY 2018“ za projekat izgradnje nove gradske toplane na bio masu, kao najuspješnije izvedeni projekat u kategoriji obnovljivih izvora energije u Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi.

Ovo priznanje, koje se dodjeljuje za najuspešnije realizovane projekte u oblasti energetike, primio je zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić na Međunarodnom forumu o čistim energetskim tehnologijama, koji se danas završava u Novom Sadu, u organizaciji Instituta za evropske poslove iz Dizeldorfa i novosadskog Fakulteta tehničkih nauka.

Savjet Foruma, koji okuplja stručnjake iz oblasti energetike, odlučio je da se Banjoj Luci dodijeli nagrada za stratešku viziju razvoja, jačanje energetske bezbjednosti i zaštitu životne sredine.

Primajući nagradu, Amidžić je naglasio da je ovim međunarodnim priznanjem još jednom potvrđen uspjeh projekta nove gradske toplane na biomasu, koji će građanima obezbijediti stabilno daljinsko grijanje.

-„Eko toplane“ u radu koriste drvnu sječku, obnovljivi i ekološki znatno prihvatljiviji energent u odnosu na stara postrojenja na mazut. Novom toplanom dobili smo i finansijski održiv sistem, umjesto stare „Toplane“ i njenih nagomilanih dugova – kazao je Amidžić.

On je podsjetio da je poslije decenijskih problema sa snabdijevanjem grada toplotnom energijom, u februaru ove godine pušteno u rad preduzeće „Eko toplane“, koje je izgrađeno kao zajedničko ulaganje Grada i kompanije IEE, s tim da je gradski udio u vlasništvu finansiran kreditom EBRD-a.

Nova gradska toplana, pod nazivom „Eko toplane Banja Luka“, predstavlja najveći infastrukturni komunalni projekat u gradu u posljednjih nekoliko decenija, i ujedno, jedan od ključnih strateških ciljeva aktuelne gradske administracije koji je i ostvaren za samo jednu grijnu sezonu.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: