Predstava “25. takmičenje u spelovanju u orkugu Putnam” u Narodnom pozorišzu RS

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, u saradnji sa Narodnim pozorištem RS sa ponosom najavljuje  brodvejski hit mjuzikl “25. takmičenje u spelovanju u okrugu Putnam“, koji će biti održana u petak 5. oktobra u Banjaluci u Narodnom pozorištu RS

U saradnji sa Narodnim pozorištem Sarajevo, Narodnim pozorištem Mostar, Centrom za kulturu Bijeljina, Narodnim pozorištem Tuzla, Bosanskim narodnim pozorištem Zenica, Domom kulutre Jajce , te Narodnim pozorištem RS predstava je krenula na turneju u šest gradova širom zemlje :

Mostar – Narodno pozorište Mostar – 29. sepetmbar u 20:00

Bijeljina – Centar za kulturu – 1. oktobar u 19:30

Tuzla – Narodno pozorište Tuzla – 2. oktobra u 19:30

Zenica – Bosansko narodno pozorište Zenica – 3. oktobar u 19:30

Jajce – Dom kulture Jajce – 4. oktobra u 19:30

Banja Luka – Narodno pozorište RS – 5. oktobra u 19:30

Mjuzikl “25. takmičenje u spelovanju u okrugu Putnam” priča je o grupi tinejdžera-štrebera u potrazi za slavom, koji pokušavaju izvojevati pobjedu na regionalnom takmičenju u spelovanju riječi i osigurati učešće na državnom takmičenju u Washingtonu.

Istovremeno, publika ima priliku upoznati se i sa njihovim smiješnim, ali i dirljivim životnim pričama izvan samog takmičenja. Ovaj hit mjuzikl izvođen je tri godine zaredom na Broadwayu, gdje je osvojio i dvije Tony nagrade. Predstava je pogodna za publiku u dobi od 12 i više godina.

Mjuzikl 25. Takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam treći je projekat u sklopu BH Broadway serije, i okupio je 16 mladih i talentiranih glumaca i glumica, pjevača i pjevačica iz gradova širom BiH. Produkcijski tim predvode Aaron Thielen, umjetnički direktor prestižnog čikaškog Marriott teatra i Ryan T. Nelson, profesor na Northwestern University i muzički direktor Marriott teatra.

Uloge: Faris Pinjo, Nikolina Vujić, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Marko Mirković, Lamija Čeljo, Mak Čengić, Nemanja Bajić, Srđan Knjeginjić, Lea Sekulić, Sanjin Arnautović, Ana-Marija Tomić, Jelena Jandrić, Duje Martinić, Darko Stojić i Sara Ristić.

Umjetnički tim:

AARON THIELEN je umjetnički direktor u Marriott teatru u Čikagu, Ilinois. Tokom 23 godine umjetničkog rada u Marriott teatru, Thielen je bio uključen u preko 125 projekata – i kao izvođač, koreograf, dizajner, scenarista, reditelj, ali i umjetnički direktor. Aaron je ko-scenarista dva nagrađivana mjuzikla OCTOBER SKY i HERO. Radio je kao koautor na nagrađivanim All Night Strut, A Fascinatin’ Rhythm and Now and Forever: The Music of Andrew Lloyd Webber with Marc Robin. Thielenove redateljske zasluge uključuju Spring Awakening, She Loves Me, te predstojeću 75-u godišnjicu produkcije predstave Oklahoma!

RYAN T. NELSON (muzički direktor) je predavač Muzičkog teatra na Školi za komunikacije Northwestern univerziteta i muzički direktor na Northwesternovom Virginia Wadsworth Wirtz centru za scenske umjetnosti. Ryan je također muzički direktor na čikaškom Marriott teatru, gdje je je odgovoran za desetine muzičkih produkcija, uključujući i svjetsku premijeru October Sky, Hero, Andrew Lloyd Weber: Now and Forever For the Boys. In 2016, Ryan je dobio nagradu Jeff Award za muziku u komadu Man of La Mancha, a kvalitet njegovog rada na predstavama A Chorus Line i The Light in the Piazza u Marriott teatru je u oba slučaja prepoznat nominacijama za nagradu Jeff Awards u Chicago teatru. Predavač je već 15 godina na Northwestern University, gdje je prethodno radio kao asistent na Bienen muzičkoj školi Northwestern University.

Izvor: Opcija.net

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: