Bombe prijavljene u 429 škola, sve dojave lažne

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske do 12 časova obavili su protivdiverzioni pregled u 222 osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj u kojima je prijavljeno da je postavljena eksplozivna naprava.
Na području Republike Srpske do sada je policiji prijavljeno da je 429 osnovnih (centralne i područne) i srednjih škola u Republici Srpskoj primilo imejl sa porukom prijetećeg sadržaja da je postavljena bomba u školi.
U školama gdje nije još završen prodivdiverzioni pregled od strane policijskih službenika nadležnih policijskih uprava, lice mjesta se obezbjeđuje i one neće biti otvorene, dok god se PDZ pregled ne završi, odnosno ne utvrdi da nema bezbjednosnih prijetnji – poručila je portparol MUP Srpske Mirna Miljanović.

Istovremeno, nadležne policijske uprave u saradnji sa Odjeljenjem za visokotehnološi kriminalitet Uprave kriminalističke policije provodi istragu u cilju identifikacije osobe koje je poslalo ove prijetnje i u okviru ovih aktivnosti utvrđeno je nekoliko „IP” adresa iz inostranstva.
Većina nadležnih tužilaštva je ovaj događaj kvalifikovala kao krivično djelo Lažno prijavljivanje krivičnog djela.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI