Banjaluka dobija skejt park

Pokrenute su aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje prvog skejt parka, koji bi Banja Luka dobila po uzoru na mnoge svjetske i evropske gradove.

Do sada su urađeni urbanističko-tehnički uslovi i idejni projekat sa svim potrebnim saglasnostima nadležnih insititucija, pribavljeni su lokacijski uslovi, a glavni projekat Grad je dobio kroz donaciju od preduzeća „M:tel“ a.d. Banja Luka u vrijednosti od 17.640 KM.

Sama izrada glavnog projekta, kako ističe savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo – bila je izuzetno zahtjevna i podrazumijevala je konsultaciju eminentnih stručnjaka specijalizovanih za izgradnju ovakvih projekata zahtjevnih u pogledu i vrste materijala koji se koriste i same tehnike izgradnje.

-Zadovoljstvo nam je što su ispred nas prvi koraci ka ostvarenju našeg cilja za izgradnju skejt parka. U narednom periodu radićemo na tome da počne realizacija projekta i da u narednih nekoliko godina Banja Luka ima svoj prvi skejt park – kazala je ona i izrazila zahvalnost kompaniji „M:tel“ na donaciji glavnog projekta.

Prilikom razrade ove ideje, prema njenim riječima – došlo se do zaključka da je interes za jednim ovakvim projektom u našem gradu jako veliki.

-Vjerujemo da ćemo ovim projektom ne samo dati dodatne određene sadržaje za naše mlade, nego i Banju Luku staviti u fokus kao mjesto jedne subkulture, razvoja određenih i vidova umjetnosti i sadržaja koje do sada nismo imali – poručila je Šukalo.

U okviru aktivnosti izgradnje skejt parka, predstavnici Grada održali su i više sastanaka sa predstavnicima udruženja skejtera iz našeg grada, kako bi se zajedno sagledale potrebe i zadovoljili neophodni standardi.

Kako je predviđeno, skejt park trebalo bi da bude izgrađen na lokaciji u neposrednoj blizini dvorane Obilićevo. Kako je navedeno u projektu, kao dvije najveće cjeline izdvajaju se poligon za vožnju i urbani mobilijar sa klupama za sjedenje koji je raspodijeljen uz obodne ivice poligona za vožnju. „Ulazna zona” se formira uz ulicu Brace Potkonjaka iz koje je predviđen glavni pješački pristup parku. Tu se formira popločana platforma sa mobilijarem za sjedenje. Drugi pješački pristup parku je sa pješačke staze koja se prostire u pravcu toka rijeke Vrbas. Uz tu stazu se formira zona sa mobilijarem za sjedenje i odmor.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI