Biciklisti i biciklizam na Banj brdu i Banjaluci

Nakon teksta koji je pročitao na našem portal o nelogičnostima i biciklizmu na Banj brdu, javio nam se  sugrađanin, Ozren Perović koji je poslao par fotografija, kratak tekst i nekoliko pitanja. Prenosimo u cjelini:

“Drago mi je da nisam jedini koji je primjećuje pogrešan smijer u kojem ide Banjalučki sport. Već neko vrijeme sam mislio poslati fotografije o stanju u Rekreativnoj zoni/Šehitlucima/Banj brdu, i na to me je motivisao tekst sa pitanjima nadležnim koji sam pročitao na portalu BLmojgrad.

Trake koje se vide na fotografijama stoje više godina i koje nikom ne smetaju su ostale nakon biciklističke trke, naravno, ne treba uopšte spominjati da je taj događaj finansijski podržan od strane Gradske uprave, MPOS (Ministarstvo porodice omladine i sporta), Turističke organizacije…

Pogubna je poruka koju nadležni na taj način šalju jer ona poručuje, da bi ušli u partnerski odnos sa institucijama i dobili finansijsku pomoć ostavljajte smeće, ponašajte se bahato prema prirodi, ni slučajno nemojte očistiti iza sebe…

Na pitanja (iskreno bi se radovao da vidim odgovore onih kojima su pitanja upućena) bih samo dodao i to da nadležni iz Gradske administracije treba da zahtjevaju od MPOS da se pod hitno pošalje inspekcija iz nadležnog ministarstva da prekontroliše rad udruženja građana preko kojih su zadnjih godina sufinansirana takmičenja i projekti (kao ovaj sa biciklističkim stazama na lokaciji na kojoj stoji znak zabrane za kretanje bicikala) koji nikome i ničemu ne služe, a plaćaju se novcem poreskih obveznika i služe samo tome da se podobnim udruženjima građana dodijeli novac.

P. S. Dio oko Rajnerovog vrela je pretvoren u javni WC (o tome sam čitao na portalu a uvjerio se uživo) staze su pune smeća, a korpe za otpatke kojih definitivno ima previše stoje prazne…dokad više da ćutimo i gledamo kako se sve uništava dok se finansiraju podobni?

Ozren Perović

Biciklizam i diletantizam u Banjaluci iz ugla jednog bicikliste

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI