Žuti meteoalarm na području grada

Saobraćaj se jutros na većini puteva odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, poledica je moguća u višim predjelima, a vozačima na području Kneževa skreće se pažnja na povremeno jake udare vjetra, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Narandžasto i žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra danas je izdato za većinu krajeva BiH, osim za područja Prijedora i Semberije.

Na području Livna, Sarajeva, Trebinja i Foče na snazi je narandžasti meteoalarm zbog vjetra udara i do 80 kilometara na čas lokalno, dok je za područje Bihaća, Tuzle, Mostara, Višegrada i Banjaluke na snazi žuto upozorenje.

U regiji Trebinja i Foče od 15.00 časova do ponoći duvaće mjestimično pojačan vjetar s udarima od 60 do 80 kilometara zbog čega je na snazi narandžasto upozorenje, objavljeno je na sajtu Meteoalarma.

Narandžasti meteoalarm u regiji Livna na snazi je cijeli dana, a na području Sarajeva od 11.00 časova do ponoći.

Žuti meteoalarm cijeli dan je na snazi u regiji Bihaća, Mostara i Višegrada gdje se očekuju udari vjetra između 40 i 60 kilometara na čas, a na području Tuzle od 11.00 do ponoći.

Na području Banjaluke prognoziran je vjetar jačine preko 40 kilometara na čas, a meteoalarm je na snazi od 11.00 do 17.00 časova.

Narandžasti meteoalarm upozorava na opasne vremenske prilike, a žuti na potencijalno opasno vrijeme

Na putnim pravcima Livno-Kamensko i Prisika-Tomislavgrad-Šujica smanjena je vidljivost zbog magle. Jakih udara vjetra ima i na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima.

Dodatan oprez neophodan je i na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, zbog učestalih odrona, kao i na putevima gdje se izvode radovi i na tim mjestima je obavezno poštivanje privremene saobraćajne signalizacije.

Radovi su aktuelni na magistralnom putu Banjaluka-Stari Majdan, te regionalnom putevima Šipovo-Novo Selo, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić.

Saobraćaj se zbog klizišta odvija otežano na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na dionici Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje gdje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom,

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Jablanica-Mostar, Jajce-Donji VakuF, Srebrenik-Ormanica, Grude-LJubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI