Zlatni balkanski šampion dočekan u „Boriku“

Seniorsko balkansko prvenstvo u karateu održano je u Beogradu, a Banjalučanin Pavle Dujaković zlato je donio kući. U sastavu reprezentacije BiH nastupio je u kategoriji -60 kg. Borbama u 4 meča od kojih je u prvom pobjedio takmičara iz Srbije 6:0, iz Crno Gore 6:0, Makedonije 3:2 i u finalu Grka 3:0 rezultirala je zlatnom medaljom.

„ Ova zlatna medalja na balkanskom je prva zlatna medalja u istoriji za takmičare iz Republike Srpske u seniorskoj kategoriji. Ponosan sam što sam je donio u Banjaluku, ovo je i veliki uspjeh Karate kluba „Energija“. U Sportskoj dvorani „Borik“ upriličen mi je doček, a vjerujem da ću svojim daljim borbama osvojiti i veća takmičenja. Sada slijedi odlazak na Evropsko prvenstvo do 21 godine, koje se održava u Pragu od 16. juna, a odmah nakon toga Mediteranske igre koje se održavaju u Alžiru.“- Pavle Dujaković

„Sportski centar se trudi da zajedno sa medijima skrene pažnju na ove lijepe stvari,i takmičare koji bi trebali biti idoli mladima.Ovi uspjesi neskromno, ali kreću iz našeg sportskog centra, sa naših parketa. Dočekali smo sinoć i mlade rukometašice i rukometaše koji su postali prvaci BiH, ali svakako nam je dragoda je Pavle ostvario ovakav uspjeh. Iako je sinpć kasno došao sa takmičenja, danas je tu sa nama sa svojim trenerima i mi mu čestitamo ispred SC „Borik“ ali i KK „Energiji“ na ovom uspjehu. Mi ćemo se truditi da im i dalje obezbjedimo što bolje uslove za rad.“, rekao je direktor SC „Borik“ Nenad Talić.

Iz Karate kluba „Energija“ ističu da je ovo i najbolji klupski rezultat, a vjeruju da je pred Pavlom u budućnosti i seniorska evropska i Svjetska medalja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: