Žestoko nevrijeme prekinulo borbu bikova, titulu “Jablan” ponio najjači

Kratko, ali žestoko nevrijeme zadesilo je Manjaču i prekinulo borbu bikova i to kad je bilo najzanimljivije, u samom finalu.
Iako se činilo da su pljusak i grad uništili arenu, finalne borbe Kočićevog zbora su, nakon prekida, ipak privedene kraju, pa je poznato i koji je bik na 57. Kočićevom zboru ponio titulu “Jablan”.

Grdosija Pirgo, najteži bik na ovogodišnjoj koridi, pobjednik je u teškoj kategoriji, a njegov vlasnik Dragan Radić čeka još samo svečano proglašenje, pa da počne sa slavljem.

U finalu srednje kategorije rogove su ukrstili Putalj Radovana Škrbića Rađe i Golub Ante Tubića.
Pobjednik u ovoj kategoriji je Tubićev rogonja Golub.

Borbe bikova su na upravo završenom Kočićevom zboru bile žestoke, a poznavaoci koridaških prilika kažu da takve okršaje nisu vidjeli decenijama.

Prvo se juče desio pravi spektakl kada je Hajduk, bik Ace Starčevića, poznatog uzgajivača sa Manjače, savladao je Kukana, bodača, čiji je vlasnik Miro Balagić iz Sanskog Mosta.

Hajduk je suparnika oborio na leđa, a među publikom je bilo i onih koji su se prepali pa su pobjegli na bezbjednu udaljenost.
Nova drama desila se danas, a jedan od aktera je opet bio Starčevićev Hajduk. U okršaju sa Tubićevim bikom Golubom, došlo je do pometnje, tako da je bik oborio na zemlju jednog od momaka iz Tubićevog tima. Malo je falilo da u areni padne krv.

Ipak, sve se dobro završilo, a Ante Tubić i Dragan Radić, čiji su bikovi ponijeli titulu “Jablan” vjerovatno već slave pobjedu sa svojim prijateljima i navijačima.

Tragičar je i ovog puta Jovo Vođević Duman, legenda Kočićevog zbora, koji se već godinama bori da, sa nekim od svojih bikova osvoji titulu, ali mu to ni na 57. Kočićevom zboru nije pošlo za rukom.

Duman je u arenu izveo tri svoja bika, za koje je iskeširao ukupno 33.000 KM, ali nijedan nije stigao do pobjede.

Nije mu pomogloi ni to što je njegovog favorita Miška u polufinalu na bukalište izveo lično Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, ukazujući tako podršku Dumanovom timu.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: