Zbog učestalih napada novinari dijelili bedževe poslanicima

Predstavnici kluba novinara nakon završene pres konferencije podijelili su kolegama, poslanicima, ministrima i gostima konstitutivne sjednice NS RS bedževe sa natpisom “Stop nasilju nad novinarima”.

Bedževe su dijelili zbog učestalih napada na novinare u BiH, a poslanike su pozvali da na konstitutivnoj sjednici usvoje izmjene Zakona o krivičnom postupku kojim bi se napad na novinare tretirao kao napad na službeno lice.

Siniša Vukelić, predsjednik kluba novinara rekao je da je u posljednjih dvije godine na nivou BiH zabilježen jedan pokušaj ubistva novinara, 11 napada i 13 eksplicitnih prijetnji smrću.

“Napad na novinare nije samo fizička prijetnja, nego to predstavlja prijetnju za demokratske vrijednosti i slobodu izražavanja”, rekao je Vukelić.

Vladimir Kovačević, novinar BN televizije, koji je bio meta napada, rekao je da je degutantno svaki put ponavljati iste stvar,i a da se ništa ne dešava.

Rekao je da podržava izmjene zakona.

“Činjenica je da su neki od najviših zvaničnika prećutno odobravali napade na novinare. Bojim se da sad ti isti treba da nas poslušaju i usvoje ove izmjene. Vidjećemo kako će to ići”, rekao je Kovačević.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: