Zbog spomenika na Banj brdu moguće tužbe protiv nadležnih

Iz Rekreativne zone Banjaluka opominju nadležne da će se postarati da odgovaraju u slučaju da se neko povrijedi zbog penjanja na spomenik na Banj brdu.

Njihovo obaviještenje prenosimo u cijelini:

Još jedno upozorenje za građane koji se penju na spomenik, a i za nadležne institucije koje su Odlukom o zaštiti spomenika zadužene za održavanje spomenika (Vlada RS – Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju – Zavod za zaštitu kulturno istorijskog nasljeđa) , a samim tim pravilnog korišćenja spomenika i bezbjednost građana! Nakon ovoga više nećemo ponavljati!

Kada na portalima pročitate vijest: “Danas je jedno lice poginulo, a drugo teže povrijeđeno nakon pada sa spomenika na Banj brdu” tada će već biti kasno za te dvije osobe!

U tom slučaju Inicijativa građana Rekreativna zona Banjaluka će pokrenuti tužbu protiv nadležnih institucija i tražiti odgovornost.

Da ne kažete da nismo upozorili na vrijeme. Vrijeme je sada pred nama!

Smatrajte ovo kao opomenu pred tužbom.

Rekreativna zona Banjaluka u nekoliko navrata je apelovala na građane da se ne penju i ne uništavaju spomenik. Obraćali su se i nadležnim institucijama koje bi trebalo da se brinu o spomeniku ali uzaludno.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: