Završeno suđenje za teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića

Završnim riječima odbrane danas je u banjalučkom Okružnom sudu okončano prvostepeno suđenje optuženima za teško ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića počinjeno 22. aprila 2019. godine.
Presuda optuženima biće javno objavljena sutra, a ukoliko vijeće utvrdi da je njihova krivica dokazana, prijeti im dugogodišnja robija.

Nažalost, tokom sudskog postupka koji je trajao od marta 2020. godine nije utvrđen motiv ubistva banjalučkog biznismena, niti ko je bio nalogodavac mučkog zločina koji je šokirao javnost.
Za teško ubistvo sudilo se Benediju Đukanoviću koji je označen kao direktni izvršilac ubistva zajedno sa Željkom Kovačevićem koji je pod misterioznim okolnostima ubijen tokom napada na Krunića i pratnju.

Na optuženičkoj klupi je Emilio Baldo koji se teretio da je sa Đukanovićem od početka 2019. godine do 22. aprila 2019. Godine kada je zločin izvršen, osmislio plan ubistva.
Optuženi Rodoljub Gajić tereti se da je kao radnik “Sektor sekjuritija” odavao informacije o kretanju Krunića. Gajić je tokom svjedočenja priznao da je informacije davao Kovačeviću, kojem je dugovao novac.

Suđenje optuženima počelo je 4. marta 2020. godine i do sada je održano 38 ročišta. Saslušan je veći broj svjedoka i vještaka koji su davali različite iskaze o načinu nanošenja povreda Kruniću.
Iznošenje završnih riječi u ovom slučaju trajalo je tri dana, a republički tužilac Snježana Petković zatražila je da se optuženi osude u skladu s zakonom. Odbrane tvrde da je cijeli proces i istraga pun nezakonitosti i da nema dokaza da se njihovi klijenti osude, te da su na optuženičkoj klupi pogrešni ljudi.

Krunić i njegov član obezbjeđenja Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša.
Tokom napada ranjen je Krunićev vozač Gorana Ilić.

Optužnica u ovom slučaju podignuta je u decembru 2019. godine. Optuženi su se o krivici izjasnili u janauru 2020. godine i svi su negirali umiješanost u ubistvo. Sva trojica se nalaze u pritvoru već oko dvije godine. Prvi je pritvoren Baldo 25. aprila 2019. godine, a Gajić je u pritvoru završio početkom maja iste godine. Đukanović je nakon pomenutog zločina pobjegao, a nakon 52 dana skrivanja predao se u Policijsku upravu Ilidža početkom juna 2019. godine.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: