Završena sezona i odbranjena šesta uzastopna titula prvaka BiH

Juče je spuštena zavjesa na sezonu 2018/2019 za košarkaše u kolicima. KKI Vrbas je odigrao utakmicu sa ekipom Una-Sana iz Bihaća, te pobjedio sa rezultatom 83:50. Bila je to najbolja utakmica u cijeloj sezoni i kad je bilo najpotrebnije, odbranjena je šesta uzastopna titula prvaka BiH. Gosti iz Bihaća su očekivali da će nas pobjediti pa je bilo i neželjenih incidenata od strane njihovih pojedinih igrača što je za svaku osudu.

Čestitam svojim igračima na osvojenoj tituli i na uspješnoj sezoni gdje smo odbranili titulu šampiona regionalne NLB lige i prvaka BiH. Sezona je bila duga i teška, a u kojoj smo odigrali 82 utakmice, proputovali hiljade kilometara, bili pobjednici kvalifikacija za Euroligu 2 u Banjoj Luci i učesnici finala Eurolige 2 u Italiji.

Ovo je najuspješnija godina KKI Vrbas u šesnaest godina njegovog postojanja. U ovoj smo sezoni doživjeli da nam jedan igrač na utakmici dobije moždani udar a koji je juče igrao, te je naša Biljana Nedić dobila manji potres mozga na jednom od treninga.

Kao što mene pita Biljana Nedić, tako i ja pitam sebe, pa onda vas, KOME MI OVE PEHARE I MEDALJE DONOSIMO KAD NEMAMO ADEKVATNO RAZUMIJEVANJE.

Mi jesmo i bićemo ponos Banja Luke, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Sada ćemo se odmoriti par mjeseci, pokušati vratiti dugove, te razgovarati sa nadležnim institucijama o tome šta i kako dalje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: