Program „Ćevap festa“

Ovogodišnje, treće po redu izdanje „Ćevap festa“, najvećeg gastro festivala u BiH, biće otvoreno sutra u 15. časova, uz najavljeno učešće devet poznatih banjalučkih ćevabdžinica, saopštili su organizatori.
Pored ove manifestacije, Banjaluka će ovog vikenda biti domaćin i Festivala cvijeća, tako da će naš grad ovog vikenda biti stjecište brojnih zanimljivih događaja, koji su već ispunili gotovo smještajne kapacitete na području grada.

Po podacima TOBL-a, juče su popunjeni gotovo svi smještajni kapaciti u gradu, tako da mjesta za nove turiste, osim u manjim, privatnim smještajima, gotovo i da nema.

Gradonačelnik Igor Radojičić i promoter „Ćevap festa“ Nebojša Kuštrinović izrazili su očekivanje da bi treće izdanje ove popularne manifestacije moglio da privuče više desetina hiljada posjetilaca.

– Ove godine „Ćevap fest“ traje od 31. maja do 2. juna i biće organizovan na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti. Iako se najavljuje kišno vrijeme za subotu, to neće biti smetnja za naše posjetioce, jer će biti postavljen veliki šator gdje će svi gosti moći da se posluže ćevapima. Pored toga, obezbijeđen je i bogat kulturno-zabavni program uz nastup muzičkih bendova, stendap komičara i kulturno-umjetničkih društava – rekao je Radojičić i dodao da su održavanje ove manifestacije, pored organizatora – Gradske uprave i Turističke organizacije, pomogli i Banjalučka pivara, Koka kola, Mlijekoprodukt i Vitinka.

Promoter „Ćevap festa“ Nebojša Kuštrinović, kazao je da je ovo najveći gastro festival u BiH, te ukazao da je još prošle godine, uporedo sa održavanjem ovog festivala, grad Banjaluka pokrenuo proces zaštite banjalučkog ćevapa, kao zaštićeneg proizvod sa geografskim porijeklom.

– „Ćevap fest“ je odlična prilika da promovišemo i našu gastronomiju, ali i turizam. Uz miris domaćih ćevapa, imaćemo i bogat program. Natupiće mladi iz kulturno-umjetničkih društava „Pelagić“, „Masleša“ i „Sveti Sava“, zatim talenti Muičke škole „Vlado Milošević“, hor „Jazavac“, biće tu „Infiniti bend“ i „Raspašoj“, potom Gradski tamburaški orkestar i zvijezde subotnjnje večeri – grupa „Nervozni poštar“. Pozivamo sve naše sugrađane i njihove goste da u naredna tri dana prošetaju našim lijepim gradom i počaste se nadaleko poznatim banjalučkim specijalitetom – zaključio je Kuštrinović.

U isto vrijeme, od sutra u 10. časova, otvara se i drugo izdanje Festivala cvijeća, manifestacije koja je, poslije višedecenijske pauze, oživljena prošle godine, sa jedinstvenim simbolom – tulipanom, koji nosi ime po Banjoj Luci. Ovaj festival održava se od petka do nedjelje, u Parku Petar Kočić.

Program „Ćevap festa“:

Petak, 31. maj:
15.časova- Otvaranje manifestacije i početak rada ćevabdžinica;
16.časova- Infiniti bend;

19.časova – Bend Raspašoj.

Subota, 1. jun:

12.časova – Početak rada ćevabdžinica i nastupi dječijih ansambala KUD „Sveti Sava“, RKUD „Pelagić“ i ANIP „Veselin Masleša“;

15. časova – Muzička škola „Vlado Milošević“;

16. časova – Komičar Miroslav Đorđević; 18.00 Gradski hor „Jazavac“; 19.časova – Gradski tamburaški orkestar;

21.čas – Nervozni poštar.

Nedjelja, 2. jun:

11.časova -Početak rada ćevabdžinica;

17.časova – Završetak „Ćevap festa“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI