Zavirite, otključan je svijet iluzije u Muzeju RS

U Muzeju Republike Srpske, sinoć je svečano otvorena izložba “Otključaj svijet iluzije i nauke”. Preko 20 eksponata, kroz zabavne i atraktivne iluzije, edukovaće posjetioce o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci, a krive sobe, kaleidoskop, foto iluzije i drugi eksponati prilika su da na neposredan i zabavan način sazna nešto više o naučnim principima.

“Izložba je osmišljena kao interaktivna forma prilagođena interesovanjima široke publike, a ideja da se ovakva izložba priredi nastala je kao proizvod osluškivanja želja i potreba djece.

Programi interaktivnog karaktera podstiču posjetioce na istraživanje Muzeja kao i na aktivno učenje u atraktivnom ambijentu” – objasnile su autori izložbe Ivana Pandžić i Sanja Pupac. Dizajn i scenografiju izložbe uradila je Dragana Purković Macan.

Nakon otvaranja, Aleksandar Saša Škorić, autor igre OTIH, obradovao je najmlađe posjetitelje otključavanjem naučnih tajni kroz aktivnosti u Stalnoj postavci Muzeja republike Srpske.

Glavni organizatori su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, te kabinet Gradonačelnika i program “Proljeće u Banjaluci”. Podršku realizaciji izložbe pružili su i Univerzitet u Banjoj Luci, kao glavna viskoškolska ustanova Srpske sa Odsjekom za animaciju Akademije umjetnosti i Katedrama za elektrotehniku i elektroenergetiku Elektrotehničkog fakulteta, a partneri izložbe su SKLOPY TOYS , Pošte Srpske i Brza pošta i “GRAWE osiguranje a.d. Banja Luka”.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI