Zaplijenjeno 54 kg skanka, nabavljali drogu u Albaniji

Osumnjičeni D. E., koji je uhapšen u akciji “Vitorog” u kojoj je zaplijenjeno oko 54 kilograma skanka, uz pomoć saradnika nabavljao je drogu u Albaniji, koja je u BiH i Banjaluku stigla preko Crne Gore.

Ovo je rečeno u banjalučkom Okružnom sudu na ročištu za produženje pritvora Ercegu i njegovoj supruzi Željki, kao i osumnjičenom S. T. Republičko tužilaštvo zatražilo je da im za još tri mjeseca bude produžen pritvor. Tužilac Goran Glamočanin je istakao da će u tom periodu okončati postupak. Zahtjev tužilaštva nedavno je prihvatio Vrhovni sud Srpske, tako da osumnjičeni ostaju iza brave. Kako saznajemo, tužilaštvo bi u ovom slučaju, koji se vodi od februara, trebalo da podigne optužnicu do isteka pritvora pomenutoj trojci. Branilac D. E., advokat Vesna Rujević, smatra da su u ovom slučaju prikriveni istražioci iz policije “navukli” i pritiskali osumnjičene da nabave narkotike.

– Istražioci su od mog branjenika stalno tražili da im nabavi narkotike. Mjesec su ga pritiskali i on nije uspio da sakupi ni 200 grama. Pokazali su mu 50.000 evra koje će mu dati ako nabavi traženu količinu droge. On je zbog toga pritiskao izvjesnog Čabarkapu, koji je nabavio drogu u Albaniji – kazala je Rujevićeva.

Dodala je da njen branjenik nije znao ko je prodao drogu ni ko ju je prevozio iz Albanije u BiH. Osumnjičeni je prihvatio sve što je njegov advokat kazao, te je istakao da njegova supruga nije učestvovala u švercu narkotika.

– Ne postoji dovoljno dokaza da je Željka bila član kriminalnog udruženja. Ona je supruga samo odvezla do restorana, gdje se susreo s navodno osumnjičenim nekim Žižićem, ali nije bila s njima – istakla je branilac Željke E. advokat Rafaela Ljubojević-Đurić.

Branilac optuženog Tutnjilovića, advokat Zoran Kisin, istakao je da ne postoje dokazi za optužbe koje stavljaju na teret njegovom branjeniku.

Pomenuti trojac uhapšen je u februaru ove godine tokom akcije “Vitorog”, u kojoj je u Gradišci i Trebinju uhapšeno ukupno šest osoba, među kojima je bio i poznati tatu-majstor S. T.. Tada su lisice na ruke stavljene i Slaviši Guskiću i Nikoli Proliću. Tokom akcije osim 53,5 kilograma skanka zaplijenjeno je i 35 grama kokaina, te automatsko oružje i okviri s municijom, kao i nekoliko mobilnih telefona i SIM kartica.

Istraga
Osim bračnog para D. i Ž. E. i S. T., koji su u pritvoru, istraga u predmetu “Vitorog” vodi se još protiv šest osumnjičenih, od kojih su dva osumnjičena u bjekstvu. Tužilac Goran Glamočanin najavio je nova ispitivanja osumnjičenih u ovom predmetu, koja će biti sprovedena prije podizanja optužnice. Saznajemo da tužilaštvo u ovom slučaju još nije uradilo sva potrebna vještačenja. Osim toga, kako je navedeno u dokumentima iz istrage, neophodno je pronaći i ispitati Svetislava Ž. i Nenada Č., koji su ranije izbjegli hapšenje.

Izvor: Glas Srpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: