Zaplijenjena vozila vrijedna 2,5 miliona KM

Oko 1,3 miliona evra, odnosno 2,5 miliona maraka vrijedna su dva lamborginija i jedan ferari, koji su u petak naveče u Banjaluci oduzeti od braće Sanjana Armina i Nermina Ćuluma, te prijedorskog kik-boksera Velida Saleševića.

Potvrdio je to za “Nezavisne” izvor blizak istrazi, nakon što je iz banjalučke policije rečeno da se utvrđuje porijeklo ovih vozila te validnost dokumentacije.

“Oni su u petak primijećeni u Banjaluci te pozvani na informativni razgovor. U društvu s njima bile su i dvije djevojke, od kojih jedna Slovenka, koja je predata Terenskom centru Kancelarije za strance BiH”.

Privedena petorka je istu noć puštena iz prostorija PU Banjaluka.

“A.Ć., N.Ć., S.V., M.R. i T.S. su privedeni s ciljem utvrđivanja njihove povezanosti s izvršenjem krivičnih djela na području koje je u nadležnosti PU Banjaluka. Oduzeta su im vozila radi utvrđivanja porijekla i validnosti dokumentacije. Obaviješten je nadležni organ radi preduzimanja mjera na utvrđivanju carinskog prekršaja”, rekla je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Braća Ćulum su, podsjetimo, privođeni i prije nekoliko sedmica te ispitani u vezi s ubistvom Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena. Potom su pušteni.

Kako je ranije objavljeno, braća Nermin i Armin Ćulum poznati su policijskim agencijama širom Evrope, a u nekoliko zemalja im je i zabranjen ulazak jer su prijetnja po bezbjednost.

Prema istim izvorima, oni su na čelu bajkerske organizacije “Junajted tribjuns”, koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost za bezbjednost.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: