Zakazana vanredna sjednica Skupštine grada

Vanredna sjednica Skupštine grada biće održana u petak u 12 časova u kulturnom centru Banski dvor , a na dnevnom redu bi se trebale naći mjere za ublažavanja ekonomskih poslijedica koje su izazvane zbog pojave virusa korona u Banjaluci, rekao je to predsjednik Skupštine grada, Zoran Talić nakon današnjeg zasjedanja Skupštinskog kolegijuma.

– U gradskom Štabu za vanredne situacije, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, utvrđene su određene ekonomske mjere koje su u nadležnosti grada a koje bi trebalo pomoći poslovnim subjektima i stanovništvu. Te mjere su već ranije predstavljene javnosti a odnose se na subvencije poslovnim subjektima u vidu komunalnih taksa i naknada za mjesec mart, april i maj, oslobađanje plaćanja zakupnina poslovnih prostora za naredna tri mjeseca, subvencionisanje kamatnih stopa koji će poslovni subjekti podizati do određenog iznosa i po određenim kamatnim stopama te koje će grad subvencionisati sa iznosom od 500.000 KM. Treba napomenuti da će se usvajati i akti koji će se odnositi na pakete mjera pomoći za poljoprivrednike – objasnio je Talić.
Napomenuo je da će sjednica gradskog parlamenta koja će se održati u petak od izuzetnog je značaja jer da bi sve utvđene mjere bile zakonski sprovodive, određeni akti moraju biti usvojeni na Skupštini grada.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: