Zakazan datum početka suđenja, optuženi traži novog advokata

Suđenje Daliboru Mandiću (37) iz Banjaluke, optuženom za brutalno ubistvo Ariela Bogdanovića (28) kojeg je izbo nožem, zakazano je za 19. maj u banjalučkom Okružnom sudu.
Ovo je potvrdio advokat koji zastupa prava roditelja ubijenog mladića Marko Mikeš.

Mandić je tražio razrješenje svog dosadašnjeg advokata Vanje Lakić na koju se žalio i na ročištu za izjašnjenje o krivici. Navodno mu je sud udovoljio zahtjevu, te on sada traži novog branioca, ali u kancelariji advokata Lakić nisu nam mogli ništa da kažu, jer je ona na bolovanju.

Na prvom ročištu bi između ostalog trebalo da budu saslušani oštećeni u ovom predmetu, te vještaci.

Mandića terete za teško ubistvo počinjeno na svirep ili podmukao način.
Prema optužnici, krvavi napad koji je šokirao Banjalučane, desio se 2. decembra prošle godine oko 19.35 na Bulevaru Srpske vojske. Kako se navodi u optužnici, Mandić je pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije.
U optužnici, u kojoj se navode inicijali žrtve i optuženog, stoji da je Bogdanović kobne večeri išao iz pravca Tržnog centra Delta planet prema Rabrovačkom mostu, a Mandić je išao za njim.

– Optuženi je sustigao oštećenog u blizini studentskog kampusa i ubo ga nožem u predjelu gornjeg dijela trupa. Oštećeni Bogdanović je trčeći počeo da bježi, a Mandić je potrčao za njim, te ga je sustigao nakon što je on prešao kolovoz ulice Bulevar srpske vojske i pao u blizini benzinske pumpe. Mandić je tada Bogdanovića, koji je ležao na asfaltu, nožem ubo osam puta u predjelu zadnje strane lijevog ramena, lijeve strane lica i vrata, te desne strane grudnog koša – piše u optužnici.

Dodaje se da je uslijed ubodnih rana i povreda Bogdanović iskrvario na smrt, a optuženi Mandić je pobjegao u pravcu kampusa.
Istraga je pokazala da je nakon zločina osumnjičeni skinuo odjeću sa sebe, odnosno crvenu jaknu i bacio je u kontejner. Policija je tu jaknu pronašla.

Ubistvo su snimile i kamere video nadzora na kome se vidi kako Mandić trči za žrtvom, te kako ga ubada nožem kada je pao, piše Glas Srpske.

Mandić i Bogdanović su zajedno radili u jednoj firmi u Banjaluci. Ubijeni mladić nije bio problematičan, a živio je u banjalučkom naselju Borik.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: